Nieuwsberichten

 • Voornemen tot overdracht gemeentegrond

  11 april 2024

  De gemeente Laren is van plan om een verkoopovereenkomst te sluiten over onderstaande stukken gemeentegrond. Het gaat in totaal om ongeveer 582 m2.

 • Nieuwe woningen aan de Harmen Vosweg begin mei in verhuur

  09 april 2024

  Woningcorporatie G&O (voorheen het Gooi & Omstreken) realiseert op dit moment acht sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren. In september 2023 is gestart met de bouw. Het einde van de werkzaamheden komt in zicht. De woningen gaan begin mei in de verhuur.

 • Denk mee over woningbouw in Laren

  09 april 2024

  Er is veel meer behoefte aan betaalbare woningen in Laren dan er aanbod is. Met woningen bouwen is daar wat aan te doen, maar in Laren is het niet eenvoudig daar goede locaties voor te vinden. Dit heeft gevolgen voor de doorstroming (mensen die een woning verlaten waardoor die van hen vrij komt) en voor de woonkansen van lokale jongeren, starters en anderen met een laag- of middeninkomen. Daarom roept de gemeente inwoners op om mee te denken over geschikte woningbouwlocaties.

 • Gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren lanceren nieuwe gemeentelijke websites

  08 april 2024

  De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren lanceerden op maandag 8 april hun vernieuwde gemeentelijke websites. De gemeenten vinden het belangrijk om inwoners en ondernemers steeds beter van dienst te zijn. Met de nieuwe websites zetten de gemeenten een belangrijke stap in digitale dienstverlening.

 • Blaricummertollaan 6 weken afgesloten

  04 april 2024

  Van 18 maart tot 3 mei is de Blaricummertollaan afgesloten. Liander voert dan werkzaamheden aan het energienet uit. Omleidingsborden wijzen u een andere route. Direct-omwonenden zijn via een huis-aan-huisbrief van Liander over deze werkzaamheden geïnformeerd.

 • Eerste buurtbezoek van dit jaar in Laren een feit

  04 april 2024

  Het eerste buurtbezoek van dit jaar is een feit! Op een van de eerste lentedagen dit jaar stond Ons Laren weer met de bekende barista-fiets in de buurt en deze keer was het op de Kostverloren en Mariekenpad.

 • De vereniging dat zijn wij! Wervingscampagne van start

  03 april 2024

  Lokale sportverenigingen hebben uw hulp als vrijwilliger hard nodig. Of u nu wilt helpen achter de bar, bij trainingen, evenementen, administratie of een bestuursfunctie.

 • Laren doet opnieuw mee met het NK Tegelwippen

  02 april 2024

  Laren is een van de ruim 175 Nederlandse gemeenten die van 21 maart t/m 31 oktober meedoen met het NK Tegelwippen. We dagen bewoners uit om zoveel mogelijk tegels te vervangen door gras, bloemperken en bomen. De gemeente doet dat zelf ook op plekken waar dat mogelijk is. Ook buurdorpen Blaricum en Eemnes doen mee en gaan met Laren de onderlinge strijd aan.

 • Onderzoek beschermde diersoorten in de gemeente

  01 april 2024

  Vanaf maart 2024 laat de gemeente onderzoek doen naar beschermde diersoorten in de wijk, zoals huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen.