Nieuwsberichten

 • Omgevingstour II: denk mee over verkeer en parkeren in het centrum van Laren

  24 mei 2024

  Wat zijn de beste manieren om een veilig en aangenaam dorpshart te realiseren? Minder parkeerplaatsen op de Brink? Meer ruimte voor fietsen, wandelen en groen? Minder doorgaand verkeer door het instellen van eenrichtingsverkeer of een knip? Minder verkeersgeluid door andere bestrating?

 • ‘Zomer Muziek & Dans Festival’ bij het Brinkhuis

  24 mei 2024

  Van 31 mei tot en met 2 juni is het ‘Zomer Muziek & Dans Festival’ bij het Brinkhuis. Het Brinkhuis organiseert dit in samenwerking met Muziekvereniging St. Jan en De Gooische Muziekschool. Ook werken veel cultuurinstellingen uit Laren mee aan het festival.

 • Bouw koopwoningen De Biezemtuin Laren officieel gestart

  16 mei 2024

  De bouw van het nieuwbouwproject De Biezemtuin is officieel gestart! Gisteren gaf wethouder Niels Rood (Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen) hiervoor het officiële startsein. Na de start werd er geproost met een aantal toekomstige bewoners van de Biezemtuin.

 • Servicenormen dienstverlening

  30 april 2024

  U heeft een vraag voor de gemeente en pakt de telefoon om deze te stellen. Of u staat met een verzoek bij de balie van het gemeentehuis. Dan wilt u natuurlijk snel geholpen worden. We hebben hiervoor servicenormen opgesteld. Dat zijn beloften over onze dienstverlening.

 • Vijf Koninklijke onderscheidingen in Laren

  29 april 2024

  Op vrijdag 26 april 2024 ontvingen 5 inwoners van Laren een Koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten. Mevrouw Etje Bunschoten, mevrouw Caroline Habermehl, de heer Vincent Hilhorst, mevrouw Marjory de Jager en mevrouw Marlies Boekhoorn-Pouwels ontvingen een onderscheiding. De burgemeester bezocht 4 gedecoreerden persoonlijk in Laren op om dit feestelijke nieuws mee te delen. Eén onderscheiding werd op verzoek in een andere gemeente uitgereikt.

 • Vraag op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan

  29 april 2024

  De wachttijden voor het aanvragen van een nieuw paspoort en ID-kaart lopen op. In de periode vóór de zomervakantie verwachten we een piek. Vraag daarom ruim op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan.

 • Binnenkort ontvangt u Berichten over uw Buurt direct in uw inbox

  22 april 2024

  Van 6 t/m 10 mei wordt in Laren de e-mailservice Berichten over uw Buurt ingevoerd. Dit is een e-mailservice van de overheid. Zo blijft u op de hoogte van besluiten in de buurt van uw woonadres.