Nieuwe woningen aan de Harmen Vosweg begin mei in verhuur

Woningcorporatie G&O (voorheen het Gooi & Omstreken) realiseert op dit moment acht sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren. In september 2023 is gestart met de bouw. Het einde van de werkzaamheden komt in zicht. De woningen gaan begin mei in de verhuur.

Wethouder Niels Rood (Wonen): "Ik ben blij met zo’n mooi nieuwbouwproject in Laren. Dit project is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met de buurtvereniging. Sociale huurwoningen zijn hard nodig – ook in Laren – en we vinden het belangrijk dat Larense inwoners met voorrang op deze woningen kunnen reageren. Daarom heeft de gemeente hierover afspraken gemaakt met woningcorporatie G&O."

Voorrang voor Laarders

De gemeente Laren en G&O maken per nieuwbouwproject afspraken over de toewijzing van de woningen. Hierbij wordt ingezet op doorstroming binnen de Laarder woningmarkt. Dit betekent dat een huishouden verhuist van de ene woning naar de andere. Larense inwoners kunnen met voorrang reageren op de nieuwe huurwoningen aan de Harmen Vosweg. De woningen worden vanaf begin mei geadverteerd op WoningNet Gooi en Vechtstreek.

Type en aantal woningen

Het gaat om acht duurzame en energiezuinige woningen voorzien van een warmtepomp. De woningen zijn gesitueerd in twee blokjes van vier woningen en zijn gebouwd door Karbouw Bouwonderneming B.V. Het gaat om eengezinswoningen, één laags met een kap, 2 slaapkamers en zijn ongeveer 75m2 groot. De woningen zijn voorzien van een kleine achtertuin, waarachter door de gemeente Laren nog een grote gemeenschappelijke tuin wordt aangelegd. De woningen grenzen aan de dierenweide, speel- en voetbalveld en liggen tegen de natuur aan.