Nieuwsberichten

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Laren zijn uitgebracht.

 • Prestatieafspraken Wonen in Laren 2024-2027 getekend

  Op 6 december tekenden de gemeente Laren, Huurdersorganisatie G&O (HGO) en Woningcorporatie G&O de prestatieafspraken voor de periode 2024 tot en met 2027. In de afspraken staan de gezamenlijke ambities op het gebied van sociale woningbouw en volkshuisvesting voor de gemeente Laren.

 • Gewijzigde openingstijden BEL-kantoor

  In december en januari is het BEL-kantoor gesloten op:

 • Sluitingsdagen Leefstijlpunt

  Bij het Leefstijlpunt kunt u terecht met vragen over gezondheid, voeding, leefstijl, sport en bewegen, geldzaken en fijn wonen.

 • Sluitingsdagen Informatiepunt Maatschappelijke Zaken

  Bij het Informatiepunt Maatschappelijke Zaken (www.maatschappelijkezaken.nl) kunt u terecht voor al uw vragen over zorg en welzijn, werk en inkomen en jeugd(hulp). Op de volgende dagen is het loket van het informatiepunt gesloten:

 • Boomfeestdag in Laren

  Laren vierde op woensdag 15 november Nationale Boomfeestdag. Scholieren uit groep 6 van basisschool OBS De Ploeg plantten samen met wethouder Jan van Midden twee bomen, namelijk een klokjesboom en een Indische sering. De bomen zijn gedoneerd door de imkervereniging.

 • Kinderactiviteiten in de kerstvakantie

  In de kerstvakantie zijn er weer allerlei leuke activiteiten te doen in de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren.

 • Uitbetaling energietoeslag 2023

  Heeft u een laag inkomen en moeite met het betalen van uw energierekening? Misschien heeft u recht op de eenmalige energietoeslag.

 • Voornemen tot overdracht gemeentegrond

  De gemeente Laren is van plan om een overeenkomst te sluiten over een stukken gemeentegrond. Het gaat in totaal om ongeveer 26m2. De gemeente Laren is voornemens de gronden te verkopen aan Liander om het perceel te voorzien van een transformatorstation in het kader van de energievoorziening in Laren voor de te bouwen woningen op de ligweide.

 • Herfstbladeren opruimen

  Het is herfst en al het blad valt van de bomen. De gemeente Laren verwijdert blad van de openbare gazons en de straten. Wij willen benadrukken dat particulieren zelf verantwoordelijk voor het opruimen en afvoeren van blad uit de eigen tuin. Leg dit dus niet aan de openbare weg want dit is niet toegestaan. Samen houden we Laren schoon en leefbaar!

 • Voornemen tot overdracht gemeentegrond

  De gemeente Laren is van plan om een overeenkomst te sluiten over stukken gemeentegrond. Het gaat in totaal om ongeveer 21m2. De gemeente Laren is voornemens de gronden te verkopen aan Liander om het perceel te voorzien van een transformatorstation in het kader van de energievoorziening in Laren.

 • Hulp bij toeslagenaffaire

  Misschien bent u in problemen gekomen door de ‘kinderopvangtoeslagaffaire’. Of kent u iemand voor wie dat geldt. U kunt terecht bij de gemeente.

 • Buurtschap Crailo: straatnamen vernoemd naar bijzondere Gooise Vrouwen

  Buurtschap Crailo – gelegen in de gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren - wordt een woonwijk waar 590 woningen en een deel bedrijvigheid komt. Een nieuwe woonwijk betekent nieuwe straten en nieuwe fiets-/voetpaden. En natuurlijk hebben die nieuwe straten en paden ook een passende naam nodig.

 • Informatieve bijeenkomst: online veiligheid voor senioren

  Wij nodigen alle senioren van Laren van harte uit om deel te nemen aan de informatieve bijeenkomsten over online veiligheid. Tijdens de bijeenkomst worden essentiële onderwerpen behandeld, zoals het herkennen van frauduleuze sms-berichten en WhatsApp-verzoeken om geld. De gemeente wil senioren helpen zichzelf te beschermen tegen online gevaren.

 • Aanhoudingen Landelijke Eenheid Politie

  In de nacht van 25 op 26 september heeft de politie 2 aanhoudingen verricht naar aanleiding van een achtervolging, die eindigde in Laren. Ook deed de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoek in de buurt. Hiervoor werd een aantal woningen in de buurt kort ontruimd.

 • Aankondiging: Nationale Vitaliteitsweek!

  Van 23 tot en met 30 september 2023 vindt alweer de 9e editie van de Nationale Vitaliteitsweek plaats. Tijdens deze week van vitaliteit kun je in de gemeente meedoen aan verschillende activiteiten, kun je verbinden met gelijkgestemden en informatie en inspiratie opdoen op het gebied van gezondheid en werkgeluk.

 • Aankondiging ziekteverlof wethouder Westerkamp

  Onlangs is bij wethouder Frits Westerkamp longkanker geconstateerd. Hij ondergaat daarvoor half oktober een operatie. De prognose is dat daarmee volledig herstel mogelijk is, maar het is wel een zware ingreep. Frits neemt daarom met ingang van 20 september a.s. ziekteverlof op. De verwachting op dit moment is dat hij in januari zijn werkzaamheden weer kan starten.

 • Sociale kaart Blaricum, Eemnes en Laren beschikbaar!

  Goed nieuws! De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren hebben een boekje gemaakt over zorg en ondersteuning in onze drie gemeenten. In dit boekje vindt u informatie over bewegen, ontmoeten en financiële ondersteuning. Ook worden verschillende organisaties genoemd die activiteiten aanbieden.

 • Zomerperiode: Sociaal Wijkteam aangepaste inloopspreekuren

  Van 14 augustus tot en met 31 augustus zijn er geen inloopspreekuren van het Sociaal wijkteam in het Brinkhuis in Laren.

 • Echtpaar Bus-Gevers 60 jaar getrouwd

  Burgemeester Nanning Mol bracht vrijdag 30 juni een felicitatiebezoek aan echtpaar Bus-Gevers voor hun 60-jarig huwelijksjubileum.

 • Nederlandse nationaliteit voor mevrouw Vargas Angulo

  Op 13 juli kreeg mevrouw Vargas Angula de Nederlandse nationaliteit. Mevrouw komt uit Costa Rica en woont sinds 2018 in Nederland.

 • Financiële stukken in raadsvergadering behandeld

  Op 5 juli 2023 stemde de gemeenteraad in met de financiële stukken van de gemeente: de jaarrekening en de kadernota.

 • Onze nieuwe vacaturewebsite www.werkenvoorBEL.nl is live!

  Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in je carrière en wil je graag werken voor de drie prachtige dorpen Blaricum, Eemnes en Laren? Kijk dan gauw op onze nieuwe website.

 • Gemeentebestuur Laren verhuist naar het Brinkhuis

  Het gemeentebestuur van Laren verhuist op maandag 10 juli naar het Brinkhuis op de Brink. Het Brinkhuis is voortaan de plek voor afspraken met wethouders en de burgemeester, maar ook voor bijvoorbeeld naturalisaties en bruiloften. Het inloopspreekuur Maatschappelijke zaken (voorheen WMO-loket) heeft inmiddels al een plek in het Brinkhuis gekregen. Het BEL-kantoor in Eemnes blijft de plek waar bewoners terecht kunnen voor bijvoorbeeld een nieuw paspoort, rijbewijs of vergunningaanvraag.

 • Zomeractiviteiten voor kinderen in de BEL-gemeenten

  Deze zomer zijn er weer allerlei leuke activiteiten te doen voor kinderen in de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren!

 • Gemeentelijke erepenning voor Jan de Wit

  Vrijdag 30 juni reikten burgemeester Nanning Mol en Marc Vos, voorzitter van de Commissie Erepenning Laren, aan Jan de Wit een gemeentelijke erepenning uit. Dit vond plaats het Brinkhuis in Laren. Jan ontvangt de erepenning als blijk van dankbaarheid voor zijn inzet als veelzijdige vrijwilliger gedurende een indrukwekkend lange periode.

 • Bespreking financiële stukken in raadsvergadering van 5 juli

  Op 5 juli praat de gemeenteraad over de financiële stukken van de gemeente: over de jaarrekening en de kadernota.

 • De Adviesraad Sociaal Domein HBEL zoekt nieuwe leden!

  Het sociaal domein gaat over het leven van mensen. Over werken, opgroeien, naar school gaan en zelfstandig worden. De Adviesraad Sociaal Domein HBEL denkt hierover mee en adviseert de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren (HBEL).

 • Koninklijke onderscheiding voor Josef Kesecioĝlu

  Professor Doctor Josef Kesecioĝlu is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De inwoner van Laren kreeg op 23 juni 2023, omlijst door een mooie speech van loco-burgemeester Frits Westerkamp, de versierselen opgespeld die horen bij een Officier in de Orde van Oranje Nassau. Dit alles vond plaats in MediaPlaza te Utrecht.

 • St. Jansprocessie in Laren en aangepast busvervoer

  Op zondag 25 juni vindt de St. Janprocessie plaats. Op zaterdag luiden de klokken het Sint Jansfeest in en zondag vertrekt de processie vanuit de Basiliek. De route is als volgt: Brink, Sint Janstraat en de Hilversumseweg naar het Sint Janskerkhof. U vindt alle informatie en het uitgebreide programma op www.sintjansprocessie.nl.

 • BEL-gemeenten betonen eer aan veteranen

  Op zaterdag 10 juni was de BEL-veteranendag in het Vitusgebouw in Blaricum. Met het organiseren van deze dag tonen de BEL-gemeenten hun waardering voor de inzet tijdens oorlogs- en vredesmissies van de veteranen. Wij zijn trots op onze veteranen en hun grote bijdrage aan vrede en veiligheid.

 • Kunstbordenroute "De schilders van Laren en Blaricum"

  Singer Laren werkt samen met de gemeenten Laren en Blaricum en het Goois Natuurreservaat aan een kunstbordenroute, genaamd De schilders van Laren en Blaricum. Op 31 mei 2023 verleenden de gemeenten Laren en Blaricum een vergunning om de borden te kunnen plaatsen.

 • BEL-gemeenten betonen eer aan veteranen

  Op zaterdag 10 juni is het BEL-veteranendag in Blaricum. Ieder jaar wordt de BEL-veteranendag in een andere BEL-gemeente gevierd. Wij zijn trots op onze veteranen en hun grote bijdrage aan vrede en veiligheid.

 • Maximaal 4 uur parkeren op parkeerterrein t Singer

  De gemeente Laren voert een blauwe zone in voor het parkeerterrein naast Singer aan de Hein Keverweg. Dat betekent dat auto’s hier overdag (tussen 09.00 en 18.00 uur) maximaal 4 uur mogen staan. Op deze manier wil de gemeente langparkeerders van het terrein weren, zodat er meer ruimte is voor bezoekers van Singer en het centrum van Laren.

 • Wat is uw mening over evenementen in Laren?

  In Laren kennen we veel evenementen. We zijn benieuwd naar uw mening hierover.

 • Echtpaar Branger-Bonhoff 65 jaar getrouwd

  Burgemeester Nanning Mol bracht op woensdag 3 mei een felicitatiebezoek aan echtpaar Branger-Bonhoff voor hun 65-jarig huwelijksjubileum. Ook hun kinderen en twee schoonkinderen waren hierbij aanwezig.

 • Sluitingsdagen Maatschappelijke Zaken HBEL

  Het gemeentehuis en het informatiepunt Maatschappelijke Zaken HBEL zijn gesloten op de volgende dagen:

 • 2 Koninklijke onderscheidingen in Laren

  Op woensdag 26 april 2023 ontvingen 2 inwoners uit Laren een Koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten. Het gaat om mevrouw Kino Jansonius-Schultheiss en de heer Jan Huisjes. Het college van burgemeester en wethouders zocht de gedecoreerden persoonlijk op om dit feestelijke nieuws mee te delen. Na een individuele toespraak hing de burgemeester bij hen de versierselen op die horen bij een Lid in de orde Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Op deze dagen is het BEL-kantoor gesloten

  Let op! op de volgende (feest)dagen is het BEL-kantoor gesloten:

 • Nederlandse nationaliteit voor 6 inwoners

  Op 28 maart kregen Samuel Habte (afkomstig uit Ethiopië), Candice Suerica Benson, Khanya Pilane (beide afkomstig uit Zuid-Afrika) en Mohammed Sheikh met zijn echtgenote Othman en zoon Shevin (afkomstig uit Syrië), de Nederlandse nationaliteit.

 • Hoge opkomst bij verkiezingen in Laren: 66.6% bracht stem uit

  Woensdag 15 maart waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. In Laren was de opkomst van de kiezers hoog: 66.6% van de stemgerechtigden bracht hun stem uit voor de Provinciale Staten. De opkomst van kiezers in de provincie Noord-Holland is 52%. Laren steekt daar ruim bovenuit.

 • Vuurwerk tijdens jaarwisseling

  Op deze pagina leest u over de vuurwerkregels in het dorp tijdens de jaarwisseling. Oudejaarsavond is een ideaal moment om gezamenlijk de start van het nieuwe jaar te vieren, onder andere met vuurwerk. Er zijn ook mensen die het geknal vervelend vinden. En veel dieren reageren angstig en durven niet meer naar buiten. Houd het gezellig voor iedereen en denk aan de vuurwerkregels!

 • Uitbreiding erfpacht grond Schapendrift 66 in Laren

  Gemeente Laren is voornemens de reeds in erfpacht uitgegeven grond aan de Schapendrift 66 te Laren uit te breiden met een strook grond om het bestaande erfpachtrecht heen. De hierbij extra uit te geven de grond zal eveneens worden uitgegeven worden in erfpacht en is Kadastraal bekend Laren sectie F nummer 2293 groot circa 270 m2.

 • Gemeentelijke erepenning voor Hans van Deuren

  Zondag 13 november 2022 ontving kunstenaar Hans van Deuren de erepenning van de gemeente Laren uit handen van burgemeester Nanning Mol. Volgens de Commissie Erepenning Laren zet Hans van Deuren zich al tientallen jaren in voor een positieve bijdrage aan kunst en cultuur in Laren.

 • Koningin Máxima brengt werkbezoek aan MUD Jeans

  Hare Majesteit Koningin Máxima brengt woensdag 23 november een werkbezoek aan MUD Jeans in Laren. MUD Jeans is winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, één van de Koning Willem I Prijzen.

 • Erepenning voor wijkagent Remco Wessels

  Maandag 22 augustus 2022 ontving wijkagent Remco Wessels de erepenning van de gemeente Laren uit handen van burgemeester Nanning Mol. Volgens de Commissie Erepenning Laren levert Remco Wessels al 43 jaar een positieve en constructieve bijdrage aan de veiligheid in Laren.

 • Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus

  Let op: vanwege de aangekondigde hitte passen de scheidingsstations van de GAD hun openingstijden aan.

 • Werkzaamheden aan Hilversumseweg (N525) tussen Hilversum en Laren

  Door werkzaamheden aan de kruising Westerheide/ Oude Postweg (bij La Place) is het van maandag 22 augustus tot vrijdag 4 november niet mogelijk om over de Hilversumseweg van Hilversum naar Laren te rijden.

 • Gemeentelijke erepenning voor pastoor Jan Vriend

  Zondag 3 juli reikte burgemeester Mol aan pastoor Jan Vriend een gemeentelijke erepenning uit. Dat gebeurde in de Sint Jansbasiliek na afloop van de Eucharistievering ter gelegenheid van het afscheid. Jan Vriend was 41 jaar pastoor.

 • Coalitieakkoord Laren gereed

  Larens Behoud, VVD en D66 hebben een coalitieakkoord bereikt. Komende week leggen zij dit voor aan inwoners van Laren.

 • Oekraïne: hulp & opvang

  Op deze pagina's vindt u meer informatie voor Oekraïense vluchtelingen in Laren en iedereen die zich voor hen wil inzetten.

 • Hulp aan Oekraïners

  De gebeurtenissen in Oekraïne raken ook onze inwoners. Er zijn de afgelopen dagen ontzettend veel hulpacties opgestart. Van kleine, particuliere initiatieven tot zeer grootschalige hulpverlening van wereldwijd opererende organisaties.

 • Laren verbetert uitstraling centrum

  Met nieuwe bankjes, prullenbakken en een nieuwe bewegwijzering werkt de gemeente, in samenwerking met Bijzonder Laren, aan een stevige opknapbeurt van het centrum. Hiermee worden de eerste projecten uit het revitaliseringsplan centrum Laren zichtbaar. Dit plan werd in oktober 2021 door de gemeenteraad vastgesteld.

 • Sluiting woning Warrekam

  Op 25 januari 2022 is op last van de burgemeester een woning aan de Warrekam gesloten. Op grond van een overtreding van de Opiumwet is de woning voor drie maanden gesloten.

 • In gesprek met een zorgprofessional over corona?

  Bel 0800 7707707.

 • Verzoek tot registratie politieke groepering

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van de gemeente Laren maakt bekend dat er een beslissing is genomen op het verzoek tot registratie van de naam van een politieke groepering. Met deze naam kunnen zij mee gaan doen met de gemeenteraadsverkiezing.

 • Ga de uitdaging aan: geen alcohol in januari

  IkPas gaat op 1 januari weer van start. Bij deze landelijke actie worden mensen opgeroepen een maand geen alcohol te drinken. Deelnemers worden zich zo bewuster van hun eigen drinkgewoonten en kunnen zelf ervaren hoe het is om een tijdje alcoholvrij te leven.

 • Kunst- en cultuurnota Laren: beleven, participeren en faciliteren

  Wie Laren zegt, zegt kunst en cultuur. In de Kunst- en Cultuurnota 2021 - 2025 staat op welke manier we de kunst en cultuur willen laten beleven, stimuleren en ondersteunen. Daarbij is het verbinden van de jeugd een speerpunt. De nieuwe nota, die in overleg met een klankbordgroep is opgesteld, is in november door de gemeenteraad vastgesteld.

 • Week tegen de Kindermishandeling

  Op 15 november start de Week tegen Kindermishandeling. Op dit moment groeit 3% van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Wij hebben allemaal de verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.

 • Eerste stap naar ontzameling kunstwerken

  Gemeente Laren bezit een kunstcollectie van een kleine 500 binnenkunstwerken. Het merendeel van de kunstwerken ligt opgeslagen in het depot en is niet toegankelijk voor publiek. De Stichting Beheer Kunstcollecties Blaricum en Laren inventariseerde het afgelopen jaar de kunstcollectie en adviseerde hierover. Het college is voornemens het advies van de stichting op te volgen en een deel van de kunstwerken uit de collectie te ontzamelen.

 • De heer Majoor ontvangt Koninklijke Onderscheiding

  De heer Majoor (1963) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Nanning Mol overhandigde de Koninklijke Onderscheiding tijdens de opening van het nieuwe clubhuis van SV Laren’99. Hij ontving deze onderscheiding o.a. vanwege zijn tomeloze en vrijwillige inzet (40 jaar vrijwilliger) voor SV Laren’99.

 • Gemeentelijke aanslagen verstuurd

  Op 7 mei 2021 verstuurt de gemeente weer aanslagen van de gemeentelijke belastingen (o.a. OZB, afvalstoffenheffing, rioolheffing).

 • 4 Koninklijke Onderscheidingen

  Burgemeester Nanning Mol mocht op 26 april, tijdens de lintjesregen, 4 Koninklijke Onderscheidingen uitreiken. Een inwoner uit Laren, een echtpaar uit Eemnes en een inwoner uit Amsterdam ontvingen uit handen van burgemeester de onderscheidingen. Het echtpaar uit Eemnes en de inwoner uit Amsterdam verrichten veel werkzaamheden in Laren en om die reden overhandigde burgemeester Mol de onderscheidingen.

 • Financiële zelfredzaamheid Huishoudelijke Hulp

  Op 31 maart 2021 stemde de gemeenteraad in met het voorstel om financiële zelfredzaamheid te betrekken bij aanvragen voor hulp bij het huishouden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit gebeurt door het aanpassen van de verordening sociaal domein Laren. Het gaat daarbij alleen om nieuwe aanvragen voor hulp bij het huishouden van inwoners die nog geen gebruikmaken van deze Wmo-voorziening.

 • Maria Klingenberg nam afscheid van de raad en ontving Koninklijke Onderscheiding

  Op woensdag 31 maart nam voormalig raadslid Maria Klingenberg (Liberaal Laren) tijdens de raadsvergadering officieel afscheid van de raad. Ook ontving ze uit handen van burgemeester Nanning Mol een Koninklijke Onderscheiding. Dit om haar te bedanken voor haar jarenlange inzet als raadslid voor de gemeente Laren.

 • Sluitingsdagen Maatschappelijke Zaken

  Bij Maatschappelijke zaken kunt u terecht voor al uw vragen over zorg en welzijn, werk en inkomen en jeugd(hulp). In verband met corona is het loket in ieder geval tot 1 juni 2021 gesloten.

 • Walking Hockey is meer dan alleen sport

  Nog voor de lockdown kwamen inwoners uit Laren wekelijks bij elkaar voor Walking Hockey. Een sportactiviteit voor 55-plussers dat wordt gegeven bij LMHC. Het is in samenwerking met de buurtsportcoaches opgezet. Ook al is de activiteit nu gestopt vanwege corona, het heeft wel mensen samengebracht. Sheila neemt deel aan de sport en vertelt over haar ervaringen.

 • Gastles over democratie en verkiezingen voor groep 8 van de Gooische School

  De burgemeester, een wethouder en een raadslid voor de klas: voor de leerlingen van groep 8 van de Gooische School in Laren was donderdag een bijzondere dag. Ze kregen via het digibord les over democratie en over de taken van een burgemeester, wethouders en de gemeenteraad.

 • Laren heeft eigen dorpsradio

  Erik Hurink, gemeenteraadslid voor Larens Behoud, heeft het initiatief genomen om naast de regionale zender NH Gooi een nieuwe radiozender te beginnen: Dorpsradio Laren, voor en door Laarders. Het initiatief werd met open armen ontvangen. Het aantal vrijwilligers is de dertig al gepasseerd!

 • Commissievergaderingen vervallen

  De Commissie R&I van 9 februari en Commissie M&F van 11 februari vervallen. De raad besluit bij de vaststelling van de agenda op 17 februari of deze onderwerpen in de raadsvergadering worden behandeld.

 • Onthulling kunstwerk Laren van Weleer

  Eind januari is het kunstwerk ‘Laren van Weleer’ door hovenier Van den Tweel en de Gebroeders Snoeij geplaatst in het Hertenkamp. Vandaag onthulde Burgemeester Mol het kunstwerk. Dat deed hij samen met de redder van het kunstwerk, Hans van Deuren. Laren van Weleer verbeeldt de geschiedenis van Laren.

 • Jubileum Bloemisterij Sytske

  Vandaag bracht wethouder Calis Bloemisterij Sytske een taart vanwege het 20 jarig jubileum en de 45ste verjaardag van Sytske.

 • Vierde elektriciteitshuisje beplakt met kunst

  Donderdag 28 januari is er een vierde elektriciteitshuisje in Laren beplakt met kunst. Wethouder Ton Stam was hierbij aanwezig. Op het kunstwerk staat een afbeelding van een Larense boerderij geschilderd door Elize van der Werff.

 • Snoeiwerkzaamheden Brink gestart

  Vandaag, maandag 18 januari, is gestart met het snoeien van bomen op en rond de Brink. Het snoeien van bomen is nodig om deze veilig en gezond te houden. De werkzaamheden duren ongeveer 1 week. Wethouder Ton Stam nam vanochtend een kijkje bij het werk.

 • Let op: doe rechtstreeks zaken met de gemeente

  Toe aan een nieuw rijbewijs of paspoort? Maak hiervoor een afspraak via de officiële gemeentewebsite. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd kosteloos. Ook kunt u rechtstreeks via onze website een aantal producten aanvragen.