Sociaal wijkteam Laren

Het Sociaal wijkteam Laren is er voor buurtbewoners die zich zorgen maken over zichzelf of iemand anders en een signaal daarover dicht in de buurt kwijt willen. Dit wijkteam bestaat uit sociaal werkers (van Versa Welzijn) en wijkverpleegkundigen.

Samen kijken naar een oplossing

Samen met de betreffende persoon kijken de wijkverpleegkundige en de sociaal werker welke eenvoudige oplossingen mogelijk zijn in de directe omgeving. Daarbij wordt gekeken naar het eigen netwerk, de mogelijkheden in de buurt en het leggen van verbindingen tussen inwoners. Als het nodig is, kan de wijkverpleegkundige een indicatie voor (medische) zorg afgeven en/of kan de sociaal werker iemand doorverwijzen naar de gemeente. De inwoner gaat dan met de gemeente in gesprek over de noodzakelijke aanvullende zorg, hulp of ondersteuning. Het Sociaal wijkteam werkt samen met onder andere wijkagenten, woningbouwverenigingen, en huisartspraktijken en andere professionals in zorg en welzijn.

Hoe bereikt u het wijkteam

  • Spreekuuur elke donderdag van 13.00 uur tot 14.00 uur in het Brinkhuis
  • Telefonisch
    Bellen kan ook met 035 - 303 46 27 of mailen via sociaalwijkteam@laren.nl. Als u een bericht op de telefoon achterlaat, wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.
  • U kunt ook het contactformulier gebruiken.