HOV in ‘t Gooi

Het is goed wonen in ’t Gooi en dat willen we graag zo houden. Daarom investeren we samen met de provincie Noord-Holland en de gemeenten Blaricum, Eemnes, Hilversum en Huizen in een betrouwbaar OV-netwerk voor alle inwoners en reizigers in ’t Gooi, onder andere door realisatie van een snelle hoogwaardige busverbinding tussen Hilversum en Huizen. Scholieren en studenten, forenzen en bezoekers van het Tergooi ziekenhuis hebben straks een snelle comfortabele buslijn waar zij op kunnen vertrouwen.

Route en haltes

Begin 2018 heeft de gemeenteraad het definitieve tracé voor de busbaan in omgeving A27 Eemnes-Laren vastgesteld. Beide haltes bevinden zich op grondgebied van Eemnes bij de A27. In het afgelopen voorjaar is het Deinitief Ontwerp vastgesteld van de beide haltes waarin ook de carpoolplaats, fietsenstallingen en de extra parkeervoorzieningen zijn opgenomen.

Planning

Met de aanleg van de bus infrastructuur wordt eind 2020 begonnen. Voor Eemnes en Laren komt er een halte aan beide zijden van de A27 ter hoogte van de Verlegde Laarderweg, voorzien van P+R voorzieningen en fietsenstallingen. De planning is dat de HOV buslijn in januari 2022 van start gaat. De HOV bus rijdt vaak, op tijd en filevrij. Ook het stadsverkeer in ’t Gooi profiteert van een betrouwbare bus, want er komt meer ruimte voor automobilisten en fietsers.. Bekijk de Planning deeltracé Eemnes-Laren

Nieuwsbrief HOV in 't Gooi

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van HOV in 't Gooi? De provincie Noord-Holland stuurt regelmatig een nieuwsbrief via e-mail. Via de website van provincie Noord-Holland kunt u zich hiervoor aanmelden en ook de laatste nieuwsbrief inzien.

Situatieschets deeltrac? Eemnes-Laren

Partners

HOV in 't Gooi is een gezamenlijk regionaal project van de gemeenten Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren en de provincie Noord-Holland. ProRail, Het Goois Natuurreservaat en Rijkswaterstaat zijn als deelgenoten nauw betrokken bij het project.

Logo's deelnemende organisaties