HOV in ‘t Gooi

Het is goed wonen in ’t Gooi en dat willen we graag zo houden. Daarom investeren we nu in een betrouwbaar OV-netwerk voor alle inwoners en reizigers in ’t Gooi, met de realisatie van een snelle busverbinding tussen Hilversum en Huizen. Scholieren en studenten, forenzen en bezoekers van het Tergooi ziekenhuis reizen straks met een buslijn waar zij op kunnen vertrouwen. De bus rijdt vaak, op tijd en filevrij. Ook het stadsverkeer in ’t Gooi profiteert van een betrouwbare bus, want er komt meer ruimte voor automobilisten en fietsers.

Route en haltes

Begin 2018 heeft de gemeenteraad het definitieve tracé voor de busbaan in omgeving A27 Eemnes-Laren vastgesteld. Beide haltes bevinden zich op grondgebied van Eemnes bij de A27. Inmiddels is er een voorlopig ontwerp beschikbaar waar ook voorstellen voor de beide haltes, de carpoolplaats en de extra parkeervoorzieningen staan ingetekend.

Inloopbijeenkomst HOV omgeving A27 Eemnes/Laren

U kunt reageren op dit voorlopig ontwerp tijdens de inloopbijeenkomst op woensdag 26 september 2018 in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Zuidersingel (BEL-kantoor), tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Aan de hand van ontwerp- en detail tekeningen geven projectmedewerkers van HOV in ’t Gooi en ingenieursbureau Movares tekst en uitleg bij de plannen. Uw reacties zijn waardevolle input voor het verder uitwerken van het definitieve ontwerp. Evenals de eerder gestelde randvoorwaarden van gemeente Laren op het gebied van groenaanzicht, toegankelijkheid en parkeren in het gebied van de HOV-halte.

Planning

Na de inloopbijeenkomst van 26 september wordt een Definitief Ontwerp gemaakt. Eind november volgt een tweede inloopavond waarop u kunt reageren op het definitieve ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt in het voorjaar vastgesteld door de gemeenteraad. Volgens planning start begin 2021 de bouw van de haltes, P&R en parkeervoorziening. Bekijk de Planning deeltracé Eemnes-Laren

Nieuwsbrief HOV in 't Gooi

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van HOV in 't Gooi? De provincie Noord-Holland stuurt regelmatig een nieuwsbrief via e-mail. Via de website van provincie Noord-Holland kunt u zich hiervoor aanmelden en ook de laatste nieuwsbrief inzien.

Situatieschets deeltrac? Eemnes-Laren

Partners

HOV in 't Gooi is een gezamenlijk regionaal project van de gemeenten Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren en de provincie Noord-Holland. ProRail, Het Goois Natuurreservaat en Rijkswaterstaat zijn als deelgenoten nauw betrokken bij het project.

Logo's deelnemende organisaties