Herinrichting Hoefloo, Houtweg en Stationsweg

De gemeente Laren gaat de straten Hoefloo, Houtweg en Stationsweg herinrichten. Het doel van de herinrichting is een vernieuwde en duurzame inrichting van uw straat te realiseren, zodat deze aansluit bij de eisen van deze tijd en waarbij de bestaande problematiek wordt aangepakt.

Bestaande situatie Hoefloo 

Ontwerp Hoefloo

straat Hoefloo

Bestaande situatie Houtweg 

Ontwerp Houtweg

straat Houtweg

Bestaande situatie Stationsweg 

Ontwerp Stationsweg

straat Stationsweg

 

Plan

De riolering wordt vervangen en een apart riool wordt aangelegd voor het regenwater. Dit wordt ook wel gescheiden rioolstelsel genoemd. Hiermee spelen wij in op de klimaatveranderingen. Met deze oplossing wordt de kans op wateroverlast tijdens hevige regenval verkleind en de kans op verdroging vermindert in droge tijden.

De rijbaan van asfalt wordt daarbij vervangen door gebakken straatstenen. 

Ontwerp

Eerder hebben we in 2016 en 2017 onze plannen voor de herinrichting van deze straten al aan u gepresenteerd en reacties ontvangen. Deze reacties zijn verwerkt op de tekeningen. Bij het klikken op de button naast bovenstaande foto van uw straat, gaat u naar het ontwerp van uw straat met een nadere toelichting daarop.

Inspraak

Van woensdag 9 juni tot en met vrijdag 9 juli 2021 konden bewoners van de Stationsweg, Houtweg en Hoefloo meedenken en hun vragen stellen over de herinrichting van hun straat. Gemeente Laren heeft deze vragen gebundeld en beantwoord in dit document (pdf, 556 KB). Kunt u het document niet (goed) lezen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 035.