Afsluiting Hilversumseweg in Laren

Dinsdag 30 mei 2023 starten we met de werkzaamheden bij het viaduct Rijksweg Oost/West. Vanwege deze werkzaamheden wordt de Hilversumseweg bij het viaduct Rijksweg oost/west afgesloten en gelden er omleidingsroutes.

Onderdoorgang viaduct Rijksweg Oost/West

Vanaf 30 mei 2023 wordt de onderdoorgang van het viaduct Rijksweg Oost/West vergroot naar 4,25 meter hoogte. Hiervoor is het noodzakelijk om tussen de zijstraat Rijksweg Oost tot onder het viaduct de gehele wegconstructie van beide rijbanen op te breken en te vervangen. Tegelijkertijd wordt in vier nachten groot asfaltonderhoud uitgevoerd op de Hilversumseweg tussen de verkeersbrug bij de zijstraat Rijksweg Oost en Nieuweweg.

De werkzaamheden zijn nodig omdat in februari (opnieuw) een vrachtwagen zich vast heeft gereden onder het viaduct Rijksweg Oost/West op de Hilversumseweg. In juni en juli 2023 repareren we de schades aan het betonnen viaduct. Ook de 2 asfaltrijbanen onder het viaduct tot aan de zijstraat Rijksweg Oost leggen we dieper aan. Hierdoor kunnen we de onderdoorgang vergroten naar 4,25 m en rijden vrachtwagens zich minder snel vast onder het viaduct.

2 fasen

Met de nood- en hulpdiensten is afgesproken dat de werkzaamheden onder en nabij het viaduct in 2 fasen van elk drie weken uitgevoerd worden. Hierbij wordt eerst de rijbaan richting Laren afgesloten en daarna de rijbaan richting Hilversum afgesloten. De afgesloten richting wordt omgeleid via de Naarderstraat en Eemnesserweg.

Dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 16 juni: Afsluiting doorgaand verkeer van Laren naar Hilversum

De Hilversumseweg wordt bij het viaduct Rijksweg oost/west afgesloten voor de richting van Laren naar Hilversum (Laren uit). Doorgaand verkeer vanuit Laren richting A1 wordt omgeleid via de Naarderstraat en Eemnesserweg. Vanaf de A1 en vanuit Hilversum is Laren gewoon bereikbaar.

Bekijk hier omleidingsroute Fase 1 (pdf, 2,3MB)  

Maandag 19 juni tot en met vrijdag 7 juli: Afsluiting doorgaand verkeer van Hilversum naar Laren

De Hilversumseweg wordt bij het viaduct Rijksweg oost/west afgesloten voor de richting van A1 / Hilversum naar Laren (Laren in). Doorgaand verkeer naar Laren wordt vanaf de N525 en A1 omgeleid via de afslag op de A1 nummer 8 'Blaricum, Huizen' en daarna over de Naarderstraat. Vanaf de A27 wordt verkeer naar Laren omgeleid via de afslag op de A27 nummer 34 'Eemnes, Laren' en daarna over de Eemnesserweg.

Op zondag 25 juni vindt de Sint Jansprocessie plaats. Uiteraard wordt met de organisatie vooraf goed afgestemd zodat de processie ongehinderd kan plaatsvinden.

Bekijk hier omleidingsroute Fase 2 (pdf, 4,6MB) 

Groot onderhoud asfalt rijbaan Hilversumseweg

Op de Hilversumseweg is de asfaltrijbaan dringend aan onderhoud toe. Tussen de Nieuweweg en zijstraat Rijksweg Oost gaan we daarom in 4 nachten asfaltwerkzaamheden uitvoeren.

Net voorbij de bocht richting centrum leggen we een nieuwe verkeersdrempel aan over de hele breedte van de weg. Dit gebeurt bij de bestaande middengeleider ter hoogte van Burgemeester Van Nispen Van Sevenaerstraat 51. Deze drempel is niet alleen verkeersremmend, maar zorgt ook voor de afvoer van regenwater. Dit regenwater kan dan geen overlast meer geven in het lager gelegen centrum. Zo helpt de drempel ook bij het regenklaar maken van Laren.

Deze werkzaamheden vinden plaats tijdens het herstelwerk aan het viaduct, in de periode: 19 juni tot en met 7 juli 2023. Tijdens 4 nachten is van 18.00 uur tot en met 7.00 uur de Hilversumseweg tussen A1 en Nieuweweg volledig afgesloten. In geval van calamiteit kunnen de nood- en hulpdiensten over het fietspad.

Door de combinatie met werkzaamheden aan het viaduct is het overdag wel mogelijk naar de A1 Laren uit te rijden. Verkeer dat Laren in gaat, wordt vanaf de N525, A1 en A27 omgeleid via de Naarderstraat en Eemnesserweg. 

Overdag zal een stratemakersploeg met een rijdende afzetting werkzaamheden uitvoeren vooruitlopend op het nachtwerk. Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer om en om veilig langs de rijdende afzetting te rijden.

Bekijk hier de omleidingsroute (pdf, 6,5MB)

Reactie

Wilt u reageren op de afsluiting van de Hilversumseweg in Laren dan kunt u mailen naar A.Verduijn@Belcombinatie.nl

Vrachtwagen Viaduct Laren