Ruil uw verouderde witgoed in

De gemeente helpt inwoners om minder energie te verbruiken. Zo kan de energierekening omlaag. Inwoners met een lager inkomen kunnen hun verouderde, huishoudelijke apparaat inruilen voor een zuiniger model. Het gaat om een wasmachine, koelkast, vriezer, koel-vriescombinatie of vaatwasser (witgoed). De gemeente biedt deze inwoners een kadokaart van €500,- aan, om korting te krijgen op zuinige apparaten. Op deze manier kan er stroom worden bespaard.

Voor wie is de inruilactie voor witgoed bedoeld?

De hulp is bedoeld voor bewoners met een lager inkomen. Het gaat om bewoners die in aanmerking komen voor energietoeslag.

Wat houdt de actie in?

Met deze witgoed inruilactie helpt de gemeente inwoners om energie te besparen. Een oud apparaat heeft meer energie nodig. De gemeente biedt daarom aan om deze in te ruilen voor een nieuwer, zuiniger model. Hoe werkt het? 

  1. U gaat naar www.regionaalenergieloket.nl/laren/kadokaart en vult uw postcode in
  2. Klik op de knop ‘kadokaart aanvragen’
  3. Vul uw unieke nummer en adres in 
  4. U ontvangt binnen 2 weken per post de kadokaart met informatie over het inwisselen 
  5. Uw oude apparaat wordt meegenomen als het nieuwe apparaat is gebracht. Onderdelen van het oude apparaat worden gerecycled.

Vragen en antwoorden

1. Wat houdt de Witgoedactie in?
De witgoedactie is een initiatief van de gemeente Laren, in samenwerking met Regionaal Energieloket en Groupcard, waarmee bewoners de mogelijkheid krijgen om hun oude huishoudelijke apparaten (wasmachine, koelkast, vriezer, koel-vriescombinatie of vaatwasser) in te ruilen voor energiezuinigere modellen.

2. Wie komt in aanmerking voor de Witgoedactie?
Bewoners met een lager inkomen en die in aanmerking komen voor energietoeslag. 

3. Welke apparaten kunnen worden ingewisseld?
U kunt een koelkast, vriezer, koel-vriescombinatie, een wasmachine of vaatwasser inwisselen.

4. Waar kan ik hulp krijgen bij mijn aanmelding? 
Voor vragen over de witgoedactie en aanmelding kunt u terecht bij Regionaal Energieloket. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl/kadokaart, mail naar kadokaart@regionaalenergieloket.nl of bel 088 525 4110.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Kom langs tijdens het formulierenspreekuur van Humanitas. Medewerkers helpen u bij de aanvraag. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het spreekuur is elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in het Brinkhuis. Het adres is Brink 29 in Laren. U kunt binnenlopen zonder afspraak. 

Heeft u hulp nodig om te bepalen welk apparaat u het best kunt inruilen? Neem contact op met Hut van Mie. Dit kan via www.hutvanmie.nl/contact. De energiecoaches helpen u bij de controle en het maken van de juiste keuze.

5. Wat gebeurt er nadat ik me heb aangemeld voor de Witgoedactie?
Na uw aanmelding krijgt u de kadokaart binnen 2 weken thuis gestuurd met informatie over welke online en lokale winkels meedoen met de actie.  

6. Zijn er voorwaarden verbonden aan deelname aan de Witgoedactie?
Ja, enkele voorwaarden zijn:

•    Slechts één apparaat per huishouden mag worden ingewisseld.
•    Het oude apparaat wordt meegenomen.
•    De actie is bedoeld voor mensen met een lager inkomen en in aanmerking zijn gekomen voor energietoeslag.  

7. Hoeveel tijd heb ik om me aan te melden voor de Witgoedactie?
Er is beperkt budget beschikbaar, dus het is raadzaam om u snel aan te melden. Zodra het totaalbudget op is, vervalt de mogelijkheid om deel te nemen.