Gratis hulp bij energie besparen

De gemeente Laren helpt inwoners om minder gas en elektriciteit te verbruiken. Zo kan de energierekening omlaag. Deze energiehulp is gratis voor bewoners met een laag inkomen.

Namens de gemeente verzorgen energiecoaches van Klimaatroute de energiehulp bij bewoners thuis. De hulp bestaat uit kleine maatregelen met een waarde tot 140 euro. Deze voert de energiecoach meteen uit. Ook ontvangen bewoners slimme tips om energie te besparen. 

Voor wie is de energiehulp bedoeld?

Wanneer kunt u gratis energiehulp krijgen:

  • U verdient minder dan € 1.310,05 (alleenstaande) of € 1.871,50 (samenwonend) netto per maand;

of

  • U ontvangt een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering. 

Heeft u eerder al Energietoeslag van de gemeente ontvangen? Dan ontvangt u in november 2022 een brief van de gemeente over de gratis energiehulp. 

Hoe werkt het?

Wilt u gratis energiehulp? Volg dan de stappen hieronder.

Stap 1: U vult het aanmeldformulier in

Ga naar het aanmeldformulier en vraag vandaag nog energiehulp aan!

Heeft u hier hulp bij nodig? Kom dan langs bij het formulierenspreekuur van Humanitas. Het spreekuur is iedere dinsdag van 14.00-16.00 uur in het Brinkhuis, Brink 29 in Laren.

Stap 2: Klimaatroute neemt contact met u op om een afspraak in te plannen

Een medewerker van Klimaatroute belt u binnen een week om een afspraak met u te maken. Deze afspraak wordt gepland in de periode november 2022 - januari 2023.

Stap 3: Op de afgesproken dag komt de energiecoach van Klimaatroute bij u langs

U bekijkt samen met de energiecoach van Klimaatroute wat er al is gedaan in uw woning en wat er nog meer mogelijk is om energie te besparen. Een aantal maatregelen - met een waarde tot 140 euro - voert de energiecoach in overleg met u meteen uit. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. De energiecoach legt u uit hoe bepaalde maatregelen werken. Ook krijgt u tips om minder energie te verbruiken. Pas als alles duidelijk is, gaat de energiecoach door naar het volgende adres. En u kunt dezelfde dag nog energie besparen! Na afloop ontvangt u ook nog een adviesrapport per mail of per post.

 

Aanvragen gratis energiehulpAanvragen gratis energiehulp

Aanvragen gratis energiehulp

Vul het aanmeldformulier in om gratis energiehulp aan te vragen en bespaar binnenkort energie.

Hut van Mie en Duurzaam Bouwloket

Voldoet u niet aan de voorwaarden voor gratis Energiehulp? Ook dan kunt u hulp krijgen bij energiebesparing en verduurzaming. 

  • De energiecoaches van HutvanMie staan voor u klaar om uw vragen hierover te beantwoorden. Hut van Mie is een coöperatie uit Laren en Blaricum, gericht op het opwekken van duurzame energie en het helpen met besparen op energieverbruik. De organisatie wordt gerund door vrijwilligers. Kijk op www.hutvanmie.nl voor meer informatie.
  • Duurzaam Bouwloket helpt woningeigenaren in opdracht van de gemeente met gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van hun woning. Denk aan het isoleren van uw woning, het plaatsen van zonnepanelen of het kopen van een warmtepomp. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

V: Hoe lang is de energiecoach van Klimaatroute bij mij thuis?
A: Het bezoek duurt meestal 1 tot 1,5 uur

V: Ik wil wel advies, maar ik wil zelf de maatregelen uitvoeren. Kan dat ook?
A: Ja dat kan. In dat geval ontvangt u de materialen en een instructie van de energiecoach van Klimaatroute. U kunt ook installatievideo’s bekijken op de website van Klimaatroute.

V: Zijn er ook energiecoaches die Engels of Arabisch spreken?
A: Ja, die zijn er. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u dit prettig vindt.