Zwerfafval

Samen willen we onze gemeente schoon houden. Daarvoor organiseerde de gemeente in maart al een schoonmaakbingo. Natuurlijk is het mogelijk om het hele jaar zwerfafval op te ruimen. Op deze pagina leest u er meer over.

Adopteer een stukje Larens Schoon!

De gemeente Laren werkt aan een mooie, schone en aantrekkelijke omgeving. Zwerfafval past hier natuurlijk niet bij en we kunnen wel wat hulp gebruiken bij het opruimen. Vanaf dinsdag 6 juli 2021 kan iedereen zich opgeven om een stukje van Laren te adopteren en dit stukje zo schoon mogelijk te houden. Als beloning kunt u op gemeentelijke kosten iets leuks gaan doen. Denk aan een uitje naar de dierentuin of het pretpark, een buurtfeestje of misschien wel een nieuwe televisie voor het clubhuis. Een schone omgeving én een beloning, dat klinkt toch goed!

Hoe werkt het?

  • Opgeven kan via de mail. Dat kan persoonlijk, als vereniging of in een ander verband.
  • Geef daarbij aan welk gebied er wordt geadopteerd en aan welke beloning wordt gedacht (kan gaan tot een bedrag van € 500,-).
  • Na aanmelding ontvangt u een welkomstpakket, met alle benodigdheden om het geadopteerde gebied zo schoon mogelijk te maken en te houden. Zoals afvalzakken, een grijper, handschoenen en hesjes voor de veiligheid. Ook ontvangt u een certificaat!

Aan de slag dan maar!

  • Je krijgt een bericht van de gemeente als je aan de slag kunt!
  • Voer minimaal 6 zichtbare acties uit in het geadopteerde gebied en gebruik daarvoor de hesjes uit het welkomstpakket.  
  • Stuur leuke foto’s van de opruimacties via de mail. De mooiste foto’s plaatst de gemeente op social media. Ook wordt onder de inzendingen nog een prijs verloot!

Kleine lettertjes

  • De gemeente wil natuurlijk zoveel mogelijk geadopteerde gebieden verwelkomen, maar het kan zijn dat het budget dit niet toelaat, wees er dus snel bij. OP=OP.
Schoonmaakbingo

Op 20 maart 2021 organiseerden we een schoonmaakbingo! Op de bingokaart staat een aantal zwerfafvalitems om te verzamelen. Denk aan plastic flesjes, snoeppapiertjes of fastfoodverpakkingen. Wilt u de bingokaart nog gebruiken? Het kan, de kaart is hier te downloaden (pdf, 1.860 KB)

Net als andere bingo’s, waren er prijzen te winnen

David (14) deed mee met de schoonmaakbingo en viel in de prijzen. Op 25 maart 2021 overhandigde wethouder Stam hem een cadeaubon. De prijsuitreiking was bij de Dorpsradio Laren waar David en wethouder Stam vertelden over de schoonmaakactie.

Ton Stam reikt in de radio studio de prijs uit aan de winnaar.

Samen houden we Laren Schoon

De gemeente is enorm blij met deze hulp, samen houden we Laren schoon! We begrijpen dat het opruimen van zwerfafval, zeker in deze coronatijd, misschien niet zo fris is. De gemeente biedt mogelijkheden om het schoonmaken te ondersteunen, mocht u ideeën hebben voor uw buurt of hulpmiddelen nodig hebben bij de schoonmaak, neemt u dan contact op met de gemeente via het emailadres: s.ooijevaar@belcombinatie.nl Dan kijken we samen wat we voor u kunnen betekenen. 

Let op uw eigen veiligheid!

Draag bij het zwerfaval opruimen altijd rubber of latex handschoenen. Of gebruik een grijper. Gebruikt u wegwerphandschoenen, gooi ze dan na het opschonen bij het restafval. Het kan soms best druk zijn op straat en op de weg, let er op dat u gezond maar ook veilig weer thuis komt!