Zwerfafval

Samen willen we onze gemeente schoon houden. Het is mogelijk om het hele jaar zwerfafval op te ruimen. Op deze pagina leest u er meer over.

Adopteer een stukje Larens Schoon!

De gemeente Laren werkt aan een mooie, schone en aantrekkelijke omgeving. Zwerfafval past hier natuurlijk niet bij en we kunnen wel wat hulp gebruiken bij het opruimen. Iedereen kan zich opgeven om een stukje van Laren te adopteren en dit stukje zo schoon mogelijk te houden. Als beloning kunt u op gemeentelijke kosten iets leuks gaan doen. Denk aan een uitje naar de dierentuin of het pretpark, een buurtfeestje of misschien wel een nieuwe televisie voor het clubhuis. Een schone omgeving én een beloning, dat klinkt toch goed!

Hoe werkt het?

  • Opgeven kan via de mail. Dat kan persoonlijk, als vereniging of in een ander verband.
  • Geef daarbij aan welk gebied er wordt geadopteerd en aan welke beloning wordt gedacht (kan gaan tot een bedrag van € 500,-).
  • Na aanmelding ontvangt u een welkomstpakket, met alle benodigdheden om het geadopteerde gebied zo schoon mogelijk te maken en te houden. Zoals afvalzakken, een grijper, handschoenen en hesjes voor de veiligheid. Ook ontvangt u een certificaat!

Aan de slag dan maar!

  • Je krijgt een bericht van de gemeente als je aan de slag kunt!
  • Voer minimaal 6 zichtbare acties uit in het geadopteerde gebied en gebruik daarvoor de hesjes uit het welkomstpakket.  
  • Stuur leuke foto’s van de opruimacties via de mail. De mooiste foto’s plaatst de gemeente op social media. Ook wordt onder de inzendingen nog een prijs verloot!

Kleine lettertjes

  • De gemeente wil natuurlijk zoveel mogelijk geadopteerde gebieden verwelkomen, maar het kan zijn dat het budget dit niet toelaat, wees er dus snel bij. OP=OP.
Samen houden we Laren Schoon

De gemeente is enorm blij met deze hulp, samen houden we Laren schoon! De gemeente biedt mogelijkheden om het schoonmaken te ondersteunen, mocht u ideeën hebben voor uw buurt of hulpmiddelen nodig hebben bij de schoonmaak, neemt u dan contact op met de gemeente via het emailadres: E.vanElsaecker@belcombinatie.nl Dan kijken we samen wat we voor u kunnen betekenen.