Zwerfafval

Samen willen we onze gemeente schoon houden. Daarvoor organiseerde de gemeente in maart al een schoonmaakbingo. Natuurlijk is het mogelijk om het hele jaar zwerfafval op te ruimen. Op deze pagina leest u er meer over.

Op 20 maart 2021 organiseerden we een schoonmaakbingo! Op de bingokaart staat een aantal zwerfafvalitems om te verzamelen. Denk aan plastic flesjes, snoeppapiertjes of fastfoodverpakkingen. Wilt u de bingokaart nog gebruiken? Het kan, de kaart is hier te downloaden (pdf, 1.860 KB)

Net als andere bingo’s, waren er prijzen te winnen

David (14) deed mee met de schoonmaakbingo en viel in de prijzen. Op 25 maart 2021 overhandigde wethouder Stam hem een cadeaubon. De prijsuitreiking was bij de Dorpsradio Laren waar David en wethouder Stam vertelden over de schoonmaakactie.

Ton Stam reikt in de radio studio de prijs uit aan de winnaar.

Samen houden we Laren Schoon

De gemeente is enorm blij met deze hulp, samen houden we Laren schoon! We begrijpen dat het opruimen van zwerfafval, zeker in deze coronatijd, misschien niet zo fris is. De gemeente biedt mogelijkheden om het schoonmaken te ondersteunen, mocht u ideeën hebben voor uw buurt of hulpmiddelen nodig hebben bij de schoonmaak, neemt u dan contact op met de gemeente via het emailadres: s.ooijevaar@belcombinatie.nl Dan kijken we samen wat we voor u kunnen betekenen. 

Let op uw eigen veiligheid!

Draag bij het zwerfaval opruimen altijd rubber of latex handschoenen. Of gebruik een grijper. Gebruikt u wegwerphandschoenen, gooi ze dan na het opschonen bij het restafval. Het kan soms best druk zijn op straat en op de weg, let er op dat u gezond maar ook veilig weer thuis komt!