Voormalig gebouw Rabobank beschikbaar gemaakt voor vluchtelingen uit Oekraïne

Zoals alle gemeenten in ons land, bereidt ook Laren zich voor op de komst van vluchtelingen uit Oekraïne. Vooral vrouwen en kinderen vluchten voor de oorlog in hun land. De gemeente is op zoek naar plekken om hen op te vangen, voor korte en langere duur.

Uit een inventarisatie blijkt dat het voormalige gebouw van de Rabobank, aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat, relatief snel geschikt te maken is voor tijdelijke opvang. Dat betekent dat de gemeente op deze plek voor een aantal maanden onderdak kan bieden. Er worden ongeveer 25 slaapkamers beschikbaar gemaakt. 

Samen met maatschappelijke partners én onze inwoners willen we er alles aan doen om deze mensen te helpen. We hopen dat we de vluchtelingen uit Oekraïne een gevoel van veiligheid kunnen bieden. Op deze website is uitgebreide informatie te vinden, ook veelgestelde vragen. Heeft u nog andere vragen? Mail deze dan naar vluchtelingen@laren.nl

Bewoners in de omgeving van het voormalig gebouw van de Rabobank ontvangen over de tijdelijke opvanglocatie een brief met informatie en veelgestelde vragen.