Terugblik inloopbijeenkomst voor gastgezinnen en vluchtelingen

Op maandag 11 april vond in het Brinkhuis een goed bezochte inloopbijeenkomst plaats voor Oekraïense vluchtelingen en de gastgezinnen bij wie zij worden opgevangen. Medewerkers van de gemeente, Versa Welzijn en het Burgerinitiatief Laren waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Vragen gingen vooral over onderwijs en kinderopvang, medische zorg, welzijn en werk. Ook was er gelegenheid voor de Oekraïense vluchtelingen om elkaar te ontmoeten. In Blaricum en Eemnes worden ook inloopbijeenkomsten georganiseerd om zo vluchtelingen en gastgezinnen te helpen bij zaken waar zij tegenaan lopen. 
 
Inloopmoment voor andere vragen van inwoners
Naast de inloopbijeenkomsten voor gastgezinnen, organiseert de gemeente ook een inloopmoment voor inwoners die algemene vragen hebben over opvang van Oekraïense vluchtelingen.Via dit formulier kunt  u zich inschrijven voor het  inloopmoment, op 20 april van 17.00 - 18.30 uur in het BEL-kantoor. Om uw vragen en het inloopmoment goed voor te bereiden, is inschrijving via het formulier wel verplicht. Aanmelden kan tot en met 18 april 2022.  

inloop