Meer info

Op deze pagina vindt u meer informatie voor Oekraïense vluchtelingen in Laren en iedereen die zich voor hen wil inzetten.

Heeft u vragen over de hulp aan en opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Laren? Bekijkt u dan eerst ons overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Mailt u dan naar de gemeente via vluchtelingen@laren.nl

De website www.refugeehelp.nl is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen wil inzetten. De website www.nederlandvoorvluchtelingen.nl biedt een goed overzicht van wat u kunt doen, bij welke organisatie u terechtkunt en wat de actuele situatie is.

Website Rijksoverheid

Op de site van de Rijksoverheid vindt u informatie over hoe u Oekraïners kunt helpen.

Website Vluchtelingenwerk

Op de website van Vluchtelingenwerk is veel informatie in verschillende talen te vinden voor gevluchte Oekraïners die al in Nederland zijn:

WhatsApp-hulplijn Rode Kruis

Voor Oekraïners in Nederland met vragen heeft het Rode Kruis een WhatsApp-hulplijn geopend. Hier kunnen mensen in het Oekraïens en Engels geholpen worden. Het nummer is 06 - 48 15 80 53 en de lijn is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 21.00 uur. Kijk ook op www.rodekruis.nl

Informatie van het Rode Kruis in andere talen:
Informatie van het Rode Kruis Russisch
Informatie van het Rode Kruis Oekraïens