Oud-wethouder Peter Calis overleden

Op 30 juni 2024 is oud-wethouder Peter Calis overleden. Peter is raadslid, fractievoorzitter en wethouder geweest in het gemeentebestuur van Laren en voorzitter van Larens Behoud.

In de periode van 2018 – 2022 was Peter Calis wethouder van de gemeente Laren. Daarvoor, in de periode van 2014-2018, was hij raadslid voor Larens Behoud.

Burgemeester Nanning Mol: “Intens verdrietig zijn wij van het bericht dat Peter Calis is overleden. Peter heeft een geweldige carrière achter de rug. Hij is lang werkzaam geweest voor Philips en hij vertelde graag over zijn avonturen in de telecom in Saudie Arabië. Maar zijn hart lag altijd in Laren. Peter was een echte Erfgooier en geboren Laarder. Als fractievoorzitter heeft hij gestreden voor het behoud van de zelfstandigheid van ons dorp en voor een zelfstandig Goois Natuurreservaat. Als wethouder werkte hij hard aan gezonde gemeentefinanciën en mooie en toegankelijke voorzieningen voor al onze inwoners, zoals het Brinkhuis. Na zijn afscheid als wethouder is Peter zich blijven inzetten voor Laren, als chauffeur op de Brinkbus en als vrijwillig adviseur in het Brinkhuis voor inwoners met vragen over hun administratie of belastingaangifte.

Peter was een geweldig mens. Geestig, gul en warm. Wij wensen Desirée, hun kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Peter, wij zijn je heel dankbaar voor alles wat je voor ons en Laren hebt gedaan. We gaan je enorm missen!”