21 maart 15.30 uur: Supermarkten op zondag tijdelijk langer open

In verband met het coronavirus mogen de supermarkten in Laren vanaf zondag 22 maart langer open. Deze wijziging geldt tot en met 31 maart 2021. Ook gelden er verruimde tijden voor het laden en lossen.

Normaal gesproken zijn de supermarkten in Laren op zondag van 12.00 tot 18.00 uur geopend. Om het aantal bezoekers in deze tijden van het coronavirus zo veel mogelijk te spreiden en daarmee het risico op nieuwe besmettingen te voorkomen, gelden er tijdelijk verruimde openingstijden. Supermarkten mogen vanaf zondag 22 maart tot en met 31 maart 2021 op zondag van 09.00 tot 20.00 uur open zijn. Hierin hebben supermarkten een keuzevrijheid. Raadpleeg (de website van) de supermarkt in uw buurt om te ontdekken of deze op zondag langer open is. Of er ook gewijzigde openingstijden van maandag tot en met zaterdag gelden (denk aan een speciaal uurtje voor zeventigplussers), verschilt per supermarkt.

Laden en lossen 

Ook gelden er aangepaste tijden voor het laden en lossen. Het laden en lossen van goederen is tijdelijk op zondag toegestaan vanaf 08.00 uur (in plaats van 13.00 uur). Op maandag tot en met zaterdag is dit toegestaan vanaf 06.00 uur (in plaats van 07.00 uur). Dankzij deze verruiming worden vakkenvullers minder blootgesteld aan contact (en dus besmettingsgevaar) met bezoekers.

Ook in Blaricum geldt deze tijdelijke verruiming van de openingstijden van supermarkten op zondag. In Eemnes blijven de openingstijden op zondag onveranderd, omdat de supermarkten daar al ruimere openingstijden hanteren.