14 maart 11.45 uur: Persoonlijk bericht burgemeester

Samen sterk 

We leven deze weken in een roerige tijd. We merken allemaal de effecten van de landelijke maatregelen tegen het coronavirus. Heel Laren is donderdagmiddag in actie gekomen. We schrappen evenementen, zeggen afspraken af en beperken het sociale contact. Ik heb grote waardering voor het snelle en kordate optreden van al onze inwoners en organisaties die er samen voor zorgen dat de maatregelen snel opgevolgd zijn. We werken samen om de verspreiding van het virus te beheersen.

Pas goed op elkaar

Dat we het contact met elkaar nu beperken, doen we om te voorkomen dat we elkaar besmetten. Dat wil niet zeggen dat we er niet voor elkaar kunnen zijn. Juist nu moeten we op elkaar passen. Onze ouderen, die extra kwetsbaar zijn en door de maatregelen eenzamer worden, kunnen onze hulp gebruiken. Even een extra tas boodschappen meenemen voor de buurvrouw is iets wat we allemaal kunnen doen. En elkaar wat vaker bellen om te vragen of alles goed gaat is ook een kleine moeite.

De mensen die het moeten doen

De mensen die werken in de zorg hebben het nu extra druk. Dat geldt ook voor de mensen bij de politie, brandweer en andere belangrijke beroepsgroepen die waken over onze gezondheid en veiligheid. Laten we trots zijn op al onze hulpverleners die juist nu keihard werken. Ondanks alle beperkingen blijft de samenleving draaien. Dat geldt ook voor de gemeente. De BEL Combinatie blijft voor iedereen bereikbaar en beschikbaar. Weliswaar in aangepaste vorm. 

Op onze website kunt u precies lezen hoe u de gemeente kunt bereiken. Daar leest u ook informatie over de maatregelen tegen het coronavirus. Voor vragen over uw gezondheid kunt u bellen met de GGD Gooi- en Vechtstreek op telefoonnummer 035 - 692 64 00. Voor vragen over het nieuwe coronavirus (COVID-19) kunt u bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 - 1351 tussen 08.00 en 20.00 uur.