12 april 16.00 uur: Steun aan ouders voor activiteiten kinderen

Het is fijn dat de scholen weer open zijn en er weer activiteiten als buitensporten en scouting plaatsvinden. Helaas kunt u als ouders/verzorgers door de coronacrisis in financiële problemen komen, waardoor er geen geld meer is om uw kinderen te laten deelnemen aan de voetbalclub, scouting of dansles. Terwijl kinderen, juist nu, het ontzettend hard nodig hebben om te bewegen, sporten, en mee te doen met leeftijdgenoten. Het samenwerkingsverband ‘Sam& voor alle kinderen’ kan bijspringen.

Voor ouders die ook ondernemer zijn, kan het voorkomen dat zij door de coronamaatregelen (tijdelijk) minder te besteden hebben. Dan is er een mogelijkheid om voor de activiteiten van de kinderen een aanvulling aan te vragen op de TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers)/TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Ook hiervoor kunt u terecht bij ‘Sam& voor alle kinderen’. Ondernemers die het moeilijk hebben, kunnen ook gratis advies krijgen van het Ondernemersklankbord: www.ondernemersklankbord.nl

Nadere informatie en aanvragen van ouders/verzorgers voor voorzieningen voor kinderen op het gebied van educatie, sport, cultuur en verjaardagen: www.samenvoorallekinderen.nl, e-mail info@samenvoorallekinderen.nl, tel. 010 - 307 59 09 (op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur).