Recreatie en toerisme

Winkelen, wandelen, cultuur opsnuiven en je onderdompelen in geschiedenis. In en om Laren kan het allemaal.

Op de Brink

In het hart van het dorp, de Brink, vindt u bijzondere winkels, gezellige terrasjes en uitstekende restaurants. Ook staat er de Sint Jansbasiliek en in het zomerseizoen een poffertjeskraam. Onder de oude eiken wordt regelmatig jeu de boules gespeeld. Op de Brink is ook de Herdenking van 4 mei, en op Koningsdag allerlei festiviteiten.

Wandelen en fietsen

In Laren maakt u prachtige, afwisselende wandelingen. Langs de schilderachtige Saksische boerderijen, of langs de gebouwen die herinneren aan Larens kunstenaarsverleden. Ook in het omliggende natuurgebied zijn verschillende routes uitgezet. Bijvoorbeeld door de heidevelden waar u de grafheuvels uit de bronstijd kunt vinden. Ook een fietstocht is een leuke manier om laren beter te leren kennen. Kijk voor mooie routes in en rond Laren op de website van Visit Gooi & Vecht

Geschiedenis

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Laren? Breng dan zeker een bezoek aan de Stichting Historische Kring. De enthousiaste vrijwilligers kunnen u heel veel vertellen over het dorp, de inwoners en de historische plaatsen en panden. Stichting Historische Kring is gevestigd in de gemeentelijke boerderij De Lindenhoeve, die ligt aan de Van Nispen van Sevenaerstraat. Naast de Lindenhoeve vindt u ook de hertenkamp.
Historische Kring Laren

Hoe komt u in Laren?

Openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde station is in Hilversum. Vanaf het station is Laren bereikbaar met de bus (zie Dienstregeling Connexxion) of met een taxi.

Auto

Laren ligt aan de A1(Amsterdam/Amersfoort/Apeldoorn) en de A27 (Almere/Utrecht). Parkeren is mogelijk op één van de grote parkeerplaatsen aan de rand van het dorp.
De locaties zijn: Stationsweg, Eemnesserweg (achter het Raadhuis), Plein 1945 (kermisterrein).