Larens Behoud

Logo Larens Behoud

Poster Larens Behoud

Laren is een van de fijnste dorpen van Nederland om in te leven. Dat wordt niet alleen bevestigd door tests in diverse tijdschriften, maar u, als inwoner van Laren, moet dat zelf ook ervaren. Met de prachtige omgeving waarin we fijn kunnen wandelen of fietsen. Met een gezellig centrum waar gewone én bijzondere winkels te vinden zijn, met veel sportaccommodaties, een toonaangevend museum en vele stichtingen en verenigingen. Maar bovenal: met een bruisend dorpsleven.

Een dorp bestaat niet alleen dankzij een fijne woonomgeving, maar vooral door wat wij, de inwoners, samen organiseren en doen. Met en voor elkaar. Larens Behoud doet dat vanuit een grote betrokkenheid voor het dorp. Of het nu gaat om onze kinderen, waarbij we ons inzetten als ijsmeester op de ijsbaan, de organisatie van de traditionele kermis, of het dirigeren van het mannenkoor bij festiviteiten: de kandidaten van Larens Behoud doen mee. Ze draaien bardiensten bij de tennisvereniging of zetten Dorpsradio Laren op. Ze zijn actief in de Historische Kring Laren, om zo de historie van ons dorp levend te houden. Ze publiceren boeken over ons dorp, zijn vrijwilliger in het Brinkhuis en Singer of dragen met acties bij aan een gezonde leefstijl voor ons allemaal. Onze historie als kunstenaarsdorp zetten we voort met exposities en we geven les aan kinderen op onze basisscholen. Ook zijn we actief voor onze ouderen als ze een extra handje of zorg en aandacht nodig hebben. Dat is ook Larens Behoud!

Ja, ik ben trots op wat onze mensen op onze kandidatenlijst allemaal doen in en voor Laren. Vrijwillig. Omdat ze passie hebben voor ons dorp. Omdat ze gedreven zijn in wat zij belangrijk vinden om te behouden en om door te geven aan een volgende generatie.

Larens Behoud is meer dan politiek. Ook in de gemeenteraad: met elkaar willen wij de kwaliteit van ons dorp behouden:

  • Een veilig, vertrouwd en vitaal dorp.
  • Betaalbare (experimentele) woningbouw voor starters en jonge gezinnen.
  • Zorg 'meer dan netjes' geregeld voor onze ouderen.
  • In het centrum is 'de auto te gast'.
  • Jeugd krijgt zeggenschap in Jeugdraad.
  • Versterking verenigingsleven.

Karel Loeff is fractievoorzitter en politiek leider van Larens Behoud, architectuur historicus, oud-voorzitter van de Historische Kring en is onderscheiden met de erepenning van de gemeente Laren. Hij is directeur van de Erfgoedvereniging Heemschut, een van de oudste particuliere verenigingen voor bescherming van cultuurmonumenten: zijn grote passie. Daarnaast is Karel als vrijwilliger actief als kermisintendant van de jaarlijkse kermis in ons dorp. Bij Karel gaat het raadswerk om meer dan politiek. Zonder altijd op de voorgrond te staan, maar in alles wat hij doet is hij 'Van… en voor het dorp'.

De kandidaten van Lijst 1 Larens Behoud: 1. Karel Loeff 2. Hans van Goozen 3. Thijmen Jacobse 4. Eric Hurink 5. Wim van der Zwaan 6. Marielle Bax 7. Nicole van Oort 8. Marina Ferrante 9. Gerard Westenburg en 10. Antoinetty van den Brink.