Organisatie

De gemeente Laren is een zelfstandige gemeente. Met een eigen gemeentebestuur. Alleen op het ambtelijke vlak heeft de gemeente haar krachten gebundeld met Blaricum en Eemnes. Het resultaat hiervan is de BEL Combinatie.

 • BEL Combinatie

  Laren heeft haar ambtelijke kracht gebundeld met 2 andere gemeenten: Blaricum en Eemnes. Samen vormen ze de BEL Combinatie. Dat levert meer efficiëntie en capaciteit op. Met behoud van de korte lijnen tussen burger en bestuur, omdat elke gemeente haar eigen lokale bestuur houdt.

 • Raadhuis Laren

  Op deze pagina staan de contactgegevens van de gemeente Laren en van de BEL Combinatie (gemeenschappelijke werkorganisatie).

 • Vacatures

  Wilt u werken bij de gemeente Laren? Voor de meeste functies komt u dan in dienst van de BEL Combinatie.

 • Privacybeleid

  Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad hebben het Privacybeleid van gemeente Laren vastgesteld.

 • Onderscheidingen

  30 juni 2023

  Ieder jaar worden in de gemeente Laren Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Een Koninklijke onderscheiding of lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in de sport of wetenschap. Ook mensen uit het bedrijfsleven kunnen tot de doelgroep horen, al telt het betaalde werk slechts als aanvullend element mee.

 • Verbonden partijen

  Verbonden partijen zijn organisaties waaraan de gemeente Laren zich bestuurlijk en financieel verbindt. Deze verbonden partijen bestaan uit deelnemingen door de gemeente in gemeenschappelijke regelingen. NV’s, BV’s, Stichtingen, Verenigingen, Corporaties en Publiek Private Samenwerking constructies.