Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Deze week staat ontmoeting centraal en er zijn allerlei activiteiten te doen in de BEL-gemeenten. Een actueel overzicht van alle activiteiten vindt u hieronder:

Donderdag 28 september Huis van Eemnes: Maatjeslunch

Een maatje van iemand worden of zoekt u juist een maatje? Kom dan naar de maatjeslunch in het Huis van Eemnes van 12.00 tot 13.30 uur in een gezellig, ongedwongen sfeer. Vol=Vol
Aanmelden bij Annemieke Biemond: info@vcbel.nl of bellen naar 06 82 31 10 97

Donderdag 28 september Blaercom: Herfstbuffet 

Een heerlijk Herfstbuffet met gezellige livemuziek van 16.00 tot 20.00 uur 
Heeft u buren of mensen in u naaste omgeving van wie u denkt dat ze het leuk zouden vinden om ook aan te schuiven? Nodig ze vooral uit en meld u samen aan.
Er zijn aan het diner en het eerste drankje geen kosten verbonden maar Vol=Vol
Aanmelden uiterlijk maandag 25 september bij: activiteiten@blaercom.nl of bellen naar 035 53 143 83

Vrijdag 29 september Malbak: e-bike naar stichting AAP

Op de e-bike naar Stichting AAP. Daar gaan we een rondleiding volgen en uiteraard koffie drinken. Verzamelen om 10.00 uur bij de Malbak.
Aanmelden bij Sabine Kuperus: skuperus@versawelzijn.nl of bellen met 06 13 96 60 30

Vrijdag 29 september Impuls Eemnes: jongeren in gesprek over ontmoeting

Jongeren nemen iemand, die zij bijvoorbeeld vaak alleen zien zitten of die graag meer sociale contacten zou willen, mee naar de thema-avond. Die avond gaan we gezamenlijk, onder het genot van een (gezond) hapje en drankje, in gesprek over eenzaamheid aan de hand van een Kletspot. Wees welkom om 19.00 uur bij Jongerencentrum Impuls. Het duurt tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. 

Zaterdag 30 september in Eemnes, moestuin (Wilgenpad)

‘Ode aan de tuin’ van 10.00 tot 12.00 uur. In de moestuin wordt er deze dag gewerkt. U kunt meedoen, helpen of toekijken vanuit de groene kamer. Er is koffie, thee en taart.
Er is ook tijd voor een Intermezzo met ‘spoken word’, breng daarvoor uw lievelingstekst, spreuk, gedicht mee. Laat dit voordragen of neem zelf het woord. 

Zondag 1 oktober: Rouwwandeling

Versa Welzijn organiseert een rouwwandeling voor mensen die een dierbare hebben verloren. Doel van de wandeling is om met elkaar in gesprek te komen en ervaringen te delen over verlies en rouw. We verzamelen om 14.00 bij Café-Restaurant de Eendracht in Blaricum. Onder het genot van een kopje koffie of thee maken we kennis met elkaar en daarna gaan we wandelen op de hei. Er zijn geen kosten aan verbonden. 
Aanmelden bij Angela Rebel: angela@coachpraktijkrebel.nl of bellen met 06 46 23 65 73 

Dinsdag 3 oktober Brinkhuis Laren: Beweging met Plezier (voor senioren)

De Beweegplezier-les is een combinatie van dans- en gymoefeningen in een gezellige groep van 11.00 tot 12.00 uur in de theaterzaal. 
Proefles is gratis maar Vol=Vol  
Daarna is er een gezellige lunch van 12.00 tot 14.00 uur. 
Het is ook mogelijk om deel te nemen bij 1 activiteit (beweegles of lunch).
Aanmelden bij Monique Hermsen: mhermsen@versawelzijn.nl of bel met 06 83 67 26 78

Woensdag 4 oktober: fietstocht door de BEL-gemeenten 

Gezellig fietsen met elkaar om nieuwe mensen te ontmoeten. De afstand is ongeveer 12 km. Wij verzamelen om 10.30 uur op het parkeerterrein van Het Huis van Eemnes en vertrekken om 10.45 uur. Op de heenweg fietsen we naar het pontje om over de Eem te gaan. Daar maken wij een koffie/theestop met iets lekkers bij Rest. Ootje Eppie in Eemdijk. Wij fietsen dan terug langs de Eem en vanaf Baarn weer richting Eemnes. Vol = Vol
Aanmelden uiterlijk maandag 2 oktober bij Maria Smit: mariavanrijn@icloud.com of bellen met 06 20 48 32 28. 

Woensdag 4 oktober (y)ourplace Malbak: creatief voor jong en oud

We gaan creatief aan de slag met glazen stenen, schelpen en klei van 13.00 tot 14:30 uur.
Het is voor jongeren van 10 t/m 12 jaar, maar neem je buurman/vrouw/opa/oma/vriend of een ander persoon mee die er even uit moet.
Aanmelden bij Denise Callenbach via dcallenbach@versawelzijn.nl of appen naar 06 82 36 58 10

Donderdag 5 oktober in de Bibliotheek Eemnes: Themacafé De kracht van verbinding

Wat kan je doen om je verbonden te voelen, juist in omstandigheden die polariserend of isolerend werken? Een inspirerende bijeenkomst voor iedereen met hart voor zichzelf én de ander. Spreker: Marlena Eringa
Tijd: 10.00-12.00 uur. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.