Voedselbank is er ook voor onze inwoners

De voedselbanken helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Of u in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel u maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd: de voedselbank telt al uw inkomsten op en trekt daar de vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan het ‘normbedrag’? Dán kan de voedselbank helpen.

Op de website van de voedselbank is een rekenhulp die helpt om het inzichtelijk te maken. Een voorbeeld: bent u alleenstaand en houdt u minder dan € 250,- over voor eten en kleding? Dan komt u in aanmerking. Het bedrag van € 250,- is het normbedrag voor een alleenstaande zonder kinderen. Kijk voor het gehele overzicht van alle bedragen die op uw situatie van toepassing zijn ook op de website www.voedselbankennederland.nl 

Noodpakket 

Bent u getroffen door de coronamaatregelen of komt u door een andere reden financieel in de knel? Sinds half december kunt u direct standaard een voedselpakket voor 4 weken toegekend krijgen. In deze periode kan een aanvraag voor een eventuele langere periode worden geregeld. 

Heeft u ook andere hulp nodig en komt u er zelf niet meer uit? Neem dan contact op met Diana de Jong van de gemeente, via 06 - 13 39 05 50.