Vervoer Gooi en Vechtstreek houdt Wmo-cliënten mobiel

Sinds 1 juli 2021 wordt het Wmo-vervoer in onze gemeente uitgevoerd door Vervoer Gooi en Vechtstreek. Richard Hop, manager van dit nieuwe gemeentelijke vervoersbedrijf, blikt terug en geeft uitleg.

“Het Wmo-vervoer is er voor mensen die niet of niet meer zelfstandig kunnen reizen. Met ons vervoer blijven zij mobiel en daar zijn we best trots op”, zegt Richard. “Voor hen willen we goede service leveren, die betaalbaar is en blijft. Voor sommige passagiers is het even wennen en we
zien dat reizigers verschillende verwachtingen hebben.”
 

Bagage

“We merken bijvoorbeeld dat niet altijd duidelijk is hoeveel bagage er mee kan. De Wmo-taxi deel je vaak met een of meer passagiers van meerdere adressen. Zo kunnen we chauffeurs en voertuigen efficiënt inzetten. Daarom kan er per persoon maximaal een handtas en een boodschappentas mee.”

“Ook is belangrijk om bij het reserveren rekening te houden met een marge van een kwartier voor tot een kwartier na de afgesproken vertrektijd. Binnen die marge staat de taxi voor de deur. Wie reserveert met bij voorkeur een mobiel telefoonnummer, krijgt 5 tot 10 minuten voor aankomst van de taxi bericht van de chauffeur.”

Niet te lang wachten

“Helaas gebeurt het soms dat iemand toch nog niet klaar is voor vertrek. Onze chauffeurs wachten dan maximaal een paar minuten. Vertraging op het ene adres betekent immers dat andere reizigers langer moeten wachten. Dat willen we natuurlijk beperken, hoe vervelend dat ook is voor de betreffende reiziger.”

En stel dat er echt iets mis gaat, kan een reiziger dan een klacht indienen?

“Daar gaan we heel serieus mee om. Dient iemand een klacht bij ons in, dan nemen we persoonlijk contact op. Samen bekijken we wat niet goedging en hoe het beter kan. Ons motto Persoonlijk en
Betrouwbaar maken we graag waar”, aldus Richard.

Wethouder Jan den Dunnen: “Vanuit de gemeente volgen we de ontwikkelingen ook op de voet. Vooral voor onze inwoners zijn de veranderingen het grootst, nu Latax het vervoer niet meer uitvoert. Dat is echt wel even wennen.”

Reizen met het Wmo-vervoer

Kijk voor meer informatie op www.vervoergv.nl Daar is ook folder te vinden, die alle gebruikers van het Wmo-vervoer voor de zomer hebben ontvangen. De folder bevat het handige overzicht ‘Uw reis in 8 stappen’ en is ook verkrijgbaar bij de gemeente.