Supermarkten op zondag tijdelijk langer open

In verband met het coronavirus mogen de supermarkten in Laren vanaf zondag 5 december 2021 weer langer open. Deze wijziging geldt in eerste instantie tot en met 30 januari 2022. Ook gelden er verruimde tijden voor het laden en lossen. Als de maatregelen (zoals de 1,5 meter afstand) na deze datum ook nog zullen gelden, dan kunnen de toegestane verruimingen van de tijden wederom worden verlengd.

Normaal gesproken zijn de supermarkten in Laren op zondag van 12.00 tot 18.00 uur geopend. Om het aantal bezoekers in deze tijden van het coronavirus zo veel mogelijk te spreiden en daarmee het risico op nieuwe besmettingen te voorkomen, gelden er tijdelijk verruimde openingstijden. Supermarkten mogen vanaf zondag 5 december 2021 tot en met 30 januari 2022 op zondag van 09.00 tot 20.00 uur open zijn. Hierin hebben supermarkten een keuzevrijheid. Raadpleeg (de website van) de supermarkt in uw buurt om te ontdekken of deze op zondag langer open is.

Laden en lossen 

Ook gelden er aangepaste tijden voor het laden en lossen. Het laden en lossen van goederen is tijdelijk op zondag toegestaan vanaf 08.00 uur (in plaats van 13.00 uur). Op maandag tot en met zaterdag is dit toegestaan vanaf 06.00 uur (in plaats van 07.00 uur). Dankzij deze verruiming worden vakkenvullers minder blootgesteld aan contact (en dus besmettingsgevaar) met bezoekers.

Ook in Laren geldt deze tijdelijke verruiming van de openingstijden van supermarkten op zondag. In Eemnes blijven de openingstijden op zondag onveranderd, omdat de supermarkten daar al ruimere openingstijden hanteren.