Ruim 135 Larense kinderen op de fiets voor Praktisch Verkeersexamen

Vanochtend gaf wethouder Ton Stam het officiële startsein voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Aan dit examen doen de groepen 7 van vier Larense basisscholen mee. In totaal gaat het om ruim 135 leerlingen. De start vond zoals ieder jaar plaats tegenover basisschool De Binckhorst - St. Jan aan de Eemnesserweg 17 in Laren. Het verkeersexamen wordt verzorgd door Veilig Verkeer Laren in samenwerking met politie en de gemeente.

Wethouder Ton Stam: 

De route van het VVN praktisch Verkeersexamen is zorgvuldig uitgezet over Laren en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. In de praktijk leer je namelijk pas écht hoe het werkt. Denk aan het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. Ook dit jaar heb ik weer alle vertrouwen in de jonge deelnemers en ik wens hen veel succes en plezier!

Kinderen kwetsbaar in verkeer
Jaarlijks raken er ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15-jarigen is ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers. VVN werkt er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het verkeersexamen. Kinderen die het schriftelijk Verkeersexamen doen, kunnen nu in praktijk laten zien wat ze hebben geleerd. Kijk voor meer informatie op www.vvn.nl 

 

VVN

Foto: Wethouder Stam geeft het startsein voor het VVN praktisch Verkeersexamen.