Rioolwerkzaamheden Koloniepad

De rioolwerkzaamheden aan de openbare weg aan het Koloniepad in Laren zijn zo goed als afgerond. Eind vorig jaar is het werk gestart, als onderdeel van het project Laren Regenklaar.

De gemeente heeft de afvoercapaciteit van het regenwaterrioolsysteem in de weg vergroot. Hiervoor zijn diepe filters en extra putten in de openbare wegen aangebracht. Zo kan het regenwater sneller af worden gevoerd. 

Laren Regenklaar

Bij extreme regenbuien blijkt dat het regenwater in Laren moeilijk weg kan. De verandering van het klimaat leidt ertoe dat de hoeveelheid en hevigheid van hoosbuien toeneemt. De kans dat rioolwater op straat komt te staan en daardoor mogelijk woningen binnendringt, is op sommige plekken in Laren té groot. De gemeente Laren vindt dit onaanvaardbaar en wil Laren Regenklaar maken. In het masterplan staan de maatregelen voor Laren beschreven per gebied en er is ervaring opgedaan via verschillende pilots. De rioolwerkzaamheden aan het Koloniepad is één van deze pilots. Kijk voor meer informatie op www.laren.nl/regenklaar