Opening Papageno Kunstommetje 2022

Vrijdag 1 april (geen grap) is het Papageno Kunstommetje officieel geopend. Dit jaar met als thema Afval, hoezo? Dertien deelnemende organisaties hebben in een schoenendoos afval verzameld. Dit afval is vervolgens door de jongeren van de Papageno kunstgroep, geleid door Maja Boot, in kunstwerken verwerkt.

Wethouder Jan den Dunnen was deze middag aanwezig en bekeek eerst aandachtig de kunstwerken die in de kas van locatie Singer te bewonderen zijn. Zo zag hij het paard met als titel Drop en Draf, geheel gemaakt van oude drop.

Paard

gemaakt door Emma, titel Drop en Draf

Maar ook een Pauw waar een oude struik klimop en vele versiersels in verwerkt zijn.
 

pauw

gemaakt door Monique, titel Pauw

Nadat iedereen welkom was geheten door de directeur van het Papageno Huis, Ingrid Peters, gaf de wethouder het sein dat de wandeling gestart kon worden. Ruim twintig jongeren, enkele ouders, vrijwilligers en medewerkers liepen van Singer Laren via de Naarderstraat naar het Papageno Huis. Daar plaatste de wethouder samen met Bas blauwe voetstappen op de grond. Blauw is de kleur voor autisme en de voetstappen markeren de 13 plekken waar in Laren deze maand de bijna 50 kunstwerken te zien zijn.

voetstap

wethouder Jan den Dungen in actie samen met Bas (jongere Papageno)

In het Papageno restaurant werd de middag feestelijk afgesloten met een drankje en hapje.