Maximaal 4 uur parkeren op parkeerterrein t Singer

De gemeente Laren voert een blauwe zone in voor het parkeerterrein naast Singer aan de Hein Keverweg. Dat betekent dat auto’s hier overdag (tussen 09.00 en 18.00 uur) maximaal 4 uur mogen staan. Op deze manier wil de gemeente langparkeerders van het terrein weren, zodat er meer ruimte is voor bezoekers van Singer en het centrum van Laren.

Begin 2023 organiseerde de gemeente een bijeenkomst en hield een enquête. Daaruit bleek dat 67% van de bewoners die reageerden een blauwe zone een goed idee vindt om de parkeerdruk op het parkeerterrein naast Singer op te lossen. De maatregel geldt voor een periode van 2 jaar. Dat biedt voldoende tijd om te bekijken of de maatregel werkt.  
 
Wethouder Frits Westerkamp:

"Als gemeente willen we ervoor zorgen dat bezoekers in normale omstandigheden goed kunnen parkeren. Daarom voeren we de blauwe zone in voor het parkeerterrein naast Singer. Bij grote publiekstrekkers doen we een beroep op ondernemers en Singer om aanvullend hierop een pendeldienst op te zetten. Zelf gaan we nog in gesprek met de provincie Noord-Holland om te bekijken of kleinschalig openbaar vervoer binnen het dorp haalbaar is."

Voor de invoering van de blauwe zone is een verkeersbesluit genomen. Dit is gepubliceerd op www.overheid.nl. Belanghebbenden kunnen voor 26 juni bezwaar maken. Als het besluit definitief is, past de gemeente het parkeerterrein aan. Met blauwe klinkers in het wegdek en met borden wordt dan aangegeven waar en wanneer de beperkte parkeerduur geldt. Kijk voor meer informatie op www.laren.nl/parkeren 

Parkeerplaats Singer