Maatregelen na vondst verdacht pakket

Vrijdagochtend 17 februari is een verdacht pakket aangetroffen bij een winkelpand aan de Brink in Laren. Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar is het pakket door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) verwijderd en later op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. Burgemeester Mol heeft in overleg met politie en Openbaar Ministerie besloten om het pand uit veiligheidsoogpunt voor een tijdelijke periode te sluiten. Ook is er de komende periode verscherpt toezicht, met zichtbare en onzichtbare maatregelen.

Burgemeester Nanning Mol is geschrokken van deze vondst.

Dit geldt natuurlijk ook voor omwonenden en andere inwoners van Laren. Ik heb gesproken met de getroffen ondernemer. Ook hebben we contact met omwonenden van het pand. Ik ben dankbaar dat er door politie, brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zo kordaat is opgetreden.

Cameratoezicht

De komende periode is er verscherpt toezicht. Zo heeft de burgemeester op 21 februari 2023 besloten tijdelijk cameratoezicht in te stellen rondom het pand. Direct omwonenden zijn hier per brief over geïnformeerd. Het gehele besluit tot het instellen van cameratoezicht wordt op korte termijn gepubliceerd op overheid.nl.

Politieonderzoek

De politie is een onderzoek gestart naar de achtergrond van deze vondst. Mogelijk heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden (denk ook aan dashcambeelden of videodeurbelbeelden) die van pas kunnen komen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000.

De gemeente heeft nauw contact met de politie en wacht het onderzoek af. Mocht u toch nog een vraag aan de gemeente hebben, dan kunt u een bericht sturen naar: communicatie@belcombinatie.nl