Larense jongens vragen aandacht voor het klimaat

Cooper (9 jaar) en Luuk (8 jaar) uit groep 5A van Basisschool De Binckhorst - St.Jan hadden afgelopen dinsdag een belangrijke boodschap voor burgemeester Nanning Mol en wethouder Ton Stam. De 2 vrienden lazen in de raadzaal een zelfgeschreven brief voor. In de brief vragen de jongens aandacht voor het klimaatprobleem en dat het belangrijk is om veel bomen in Laren te planten om zo de CO2-uitstoot te verkleinen.

Wij kunnen helpen, maar niet alle wereldproblemen oplossen. In Laren, ons mooie dorp, kunnen we wel wat betekenen. Mogen wij meer bomen planten in Laren? 

aldus de jongens.

Bomen-ambassadeurs 

Luuk en Cooper zijn door de burgemeester en wethouder benoemd tot bomen-ambassadeurs van Laren. Dat betekent dat de jongens een belangrijke taak hebben om zoveel mogelijk aandacht te vragen bij kinderen, ouders, vrienden, familie en school voor het nog groener maken van Laren. Afgesproken is dat tijdens de Nationale Boomfeestdag (voorlopig gepland op 16 maart 2022) Cooper en Luuk (en de rest van hun klas) samen met wethouder Stam 10 nieuwe bomen planten in Laren. 

Minder steen in de tuin

Daarnaast vragen de jongens bij de ouders van alle kinderen in Laren om minder steen in de voor- en achtertuin te leggen en in plaats daarvan meer groen te planten. Dat helpt om het regenwater de kans te geven om in de bodem te trekken. Allemaal kleine stapjes in de aanpak van het klimaatprobleem. 

Collage aandacht voor het klimaat