Laren viert Boomfeestdag

Laren vierde op woensdag 16 november Nationale Boomfeestdag! Diverse scholieren van basisschool De Binckhorst plantten samen met wethouder Jan van Midden een nieuwe Lindeboom op hun schoolplein. Door kinderen zelf een boom te laten planten, ontdekken ze hoe belangrijk bomen zijn voor een duurzame leefomgeving. Bovendien is samen een boom planten érg leuk!

Wethouder Jan van Midden:

Laren heeft 2 jonge ambassadeurs, Cooper en Luuk. Deze jongens hielpen – naast heel veel andere bevlogen kinderen – enthousiast mee met het planten van een boom. Cooper en Luuk hielden zelfs nog een korte speech en gaven de boom een naam. Ik wil alle kinderen, basisschool De Binckhorst en ieder ander die heeft meegeholpen met de organisatie van deze feestelijke Boomfeestdag, enorm bedanken!

Feestelijke ochtend

Het was een feestelijke ochtend op het schoolplein. Er klonk muziek en er werd een tijdcapsule ingegraven. In deze koker stopten Cooper en Luuk de speech die zij gaven. De koker is onder de nieuwe boom in de grond geplaatst. Wanneer de boom na tientallen jaren wordt gerooid, komt de koker weer tevoorschijn. Dan wordt duidelijk hoe kinderen van toen tegen de hedendaagse wereld aankijken.

de wethouder en kinderen graven rondom de boom, de wethouder zwaait

de wethouder en leerlingen scheppen rondom de boom

Cooper en Luuk plaatsen de tijdcapsule in de grond