Hulp bij invullen belastingaangifte

Inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren kunnen hulp krijgen bij de belastingaangifte over 2019.

In maart en april kunt u terecht in de bibliotheek en in het gebouw van Schering en Inslag. Het is wel van belang om vooraf een afspraak te maken.

  • Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum werkt met seniorenvereniging BasBEL samen voor de belastingaangiftes. De kosten voor de belastinghulp zijn € 25,-. Voor dit bedrag bent u ook een jaar lid van de seniorenvereniging BasBEL. Aanmelden kan via de balie in de bibliotheek of telefonisch via 035 - 538 26 12 (vestiging Laren) tijdens openingstijden. Nadat u zich heeft aangemeld, neemt iemand van BasBEL contact met u op.
  • Versa Welzijn is aanwezig in het gebouw van Schering en Inslag aan de Eemnesserweg in Laren. De kosten per enkele aangifte bedragen € 17,50 en voor een echtpaar € 25,-. Voor vragen en voor het maken van een afspraak kunt u vanaf maandag 24 februari contact opnemen met Versa Welzijn: telefoonnummer 035 - 625 00 00 (werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur).

De belastinghulp verzorgt uw aangifte per computer. U krijgt een uitdraai mee. Voor het versturen hiervan moet u in het bezit zijn van een DigiD-code (= een wachtwoord en een gebruikersnaam). Bent u nog niet in het bezit van een DigiD? Vraag deze dan zo spoedig mogelijk aan. De belastinghulp van Versa Welzijn kan u hierbij helpen. Heeft u geen oproep ontvangen van de belastingdienst? Het kan voor mensen met een laag inkomen toch zinvol zijn om aangifte te doen.