Herinneringsbomen slachtoffers WOII

Op 4 mei herdenkt Laren inwoners die in de Tweede Wereld oorlog zijn omgekomen met speciale herinneringsbordjes om de bomen op de Brink bij het tijdelijk Holocaust monument. De bordjes zijn een idee van het 4-5 mei comité en bedoeld om de slachtoffers een gezicht te geven. Niet alleen de namen staan erop, maar ook tekeningen, afbeeldingen, foto’s en indien bekend informatie over de persoon. De bordjes worden gemaakt door vrijwilligers en kunstenaars.

Op de bordjes staan namen van vaste en tijdelijke bewoners van Laren, waaronder kinderen en begeleiders van de Berg-Stichting, Nederlands-Indië gangers, onderduikers en 2 Eemnessers. De stichting wil de bordjes ieder jaar plaatsen en aanvullen zodra meer namen en informatie boven water komt. Ze moedigen nabestaanden aan om verhalen en documentatie met hen te delen. 

Zelf een bordje maken?
Dat kan: als u interesse heeft, kunt u zich aanmelden om ook een bordje te beschilderen/verfraaien (de lege bordjes zijn al gemaakt). Dit kan via een bericht aan of telefoontje met: John Timmerman 06-51288842, Elize van der Werff 06-28975660 of Marionne Bakker 06-20712048. U kunt ook  direct een bordje afhalen op zaterdag 26 maart tussen 14.00 en 16.00 in het Brinkhuis of op zondag 27 maart tussen 15.00 en 16.00 bij Elize van der Werff op de Schaepstal 8 te Laren. 

Officiële opening 22 april
Op 22 april a.s. opent Burgemeester Nanning Mol het Tijdelijk Holocaust Monument en de Herinneringsbomen. Dit betekent dat het vanaf dan voor iedereen is te zien. De bordjes worden een dag van tevoren om de bomen geplaatst.
 in de Tweede Wereld oorlog zijn omgekomen met speciale herinneringsbordjes om de bomen op de Brink bij het tijdelijk Holocaust monument. De bordjes zijn een idee van het 4-5 mei comité en bedoeld om de slachtoffers een gezicht te geven. Niet alleen de namen staan erop, maar ook tekeningen, afbeeldingen, foto’s en indien bekend informatie over de persoon.  De bordjes worden gemaakt door vrijwilligers en kunstenaars.

beeld