Herfstbladeren opruimen

Het is herfst en de eerste bladeren vallen al van de bomen. De gemeente verwijdert in het najaar het blad van de straten. Daarmee zijn we sinds de week van maandag 31 oktober gestart. U bent zelf verantwoordelijk voor het opruimen en afvoeren van blad uit uw eigen tuin.

Wat kunt u zelf doen?

  1. Van het gevallen blad kunt u zelf eenvoudig bladcompost maken. Door de compost aan uw tuingrond toe te voegen, verbetert u de structuur en stimuleert u het bodemleven. 
  2. Laat het blad gerust in uw tuin liggen. Onder bomen en tussen planten ligt het niet in de weg. De bladeren beschermen uw (vaste) planten tegen winterse kou en bieden dieren schuilgelegenheid. Verwijder echter wel het blad van uw gazon: het kan uw gras verstikken.
  3. Een alternatief is natuurlijk om het blad in de GFT-bak te stoppen of bij grote hoeveelheden aan te bieden bij het afvalbrengstation in uw buurt.

Afvoerputten en kolken

Ondanks de inzet van onze medewerkers kunnen afvoerputten en kolken af en toe verstopt raken. U kunt een handje helpen door het blad hier weg te scheppen. Zijn er nog steeds verstopte kolken of afvoerputten dan kunt u dit melden bij het Meldpunt Openbare Ruimte.