Gemeentelijke erepenning voor Jan de Wit

Vrijdag 30 juni reikten burgemeester Nanning Mol en Marc Vos, voorzitter van de Commissie Erepenning Laren, aan Jan de Wit een gemeentelijke erepenning uit. Dit vond plaats het Brinkhuis in Laren. Jan ontvangt de erepenning als blijk van dankbaarheid voor zijn inzet als veelzijdige vrijwilliger gedurende een indrukwekkend lange periode.

Burgemeester Nanning Mol en Marc Vos, voorzitter van de Commissie Erepenning Laren reiken aan Jan de Wit de gemeentelijke erepenning uit.

De gemeentelijke erepenning is bedoeld voor een inwoner uit Laren die zich uitzonderlijk heeft onderscheiden voor de gemeenschap. 

Burgemeester Nanning Mol:

Het is een indrukwekkende lijst van vrijwilligerswerk en het is kenmerkend dat het om langdurige en trouwe inzet gaat. Het plichtsbesef en de gemeenschapszin zijn tekenend voor Jan en hij is inmiddels een vast gezicht bij veel Larense evenementen. Alle inwoners van de gemeente Laren zijn Jan dankbaar voor zijn inzet en loyaliteit aan het dorp. Daarom overhandig ik Jan met veel plezier, namens alle inwoners, de gemeentelijke erepenning.

EHBO

Sinds 1978 is Jan lid van de EHBO-vereniging en staat hij vaak paraat als vrijwilliger tijdens lokale evenementen. Binnen de vereniging wordt Jan gezien als een toegewijd lid die altijd aanwezig is bij de lessen en vergaderingen. Tot zijn 65ste was Jan gediplomeerd EHBO’er en nog een lange tijd daarna inzetbaar als BHV’er in het Brinkhuis. 

Team Techniek Brinkhuis

Ook is Jan sinds 2012 vrijwilliger van Team Techniek van het Brinkhuis en muziekcentrum Schering & Inslag. Jan zet zich al 11 jaar in binnen het techniekteam voor het plaatsen van meubilair in de zalen of als zelfstandig film-operator in de bibliotheek. 

Oranjecomité

Het Oranjecomité Laren mag al sinds 1968 op Jan zijn inzet rekenen. Op Koningsdag en tijdens de Sinterklaasintocht werkt Jan als geluidstechnicus. Daarnaast is hij jarenlang EHBO’er geweest voor het Oranjecomité. 

Ook organiseert Jan als vrijwilliger van het Oranjecomité jaarlijks de Fietsenrally. Zo zet hij de route uit en werkt hij ondertussen al 20 jaar aan de rally. Zijn kennis van de omgeving en duidelijke visie voor het evenement spelen een grote rol bij het jaarlijkse succes van de rally. 

Wandelevenementen

Naast het vrijwilligerswerk als EHBO’er, technicus en organisator, staat Jan al jaren op de lijst van vaste vrijwilligers van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi. Jan heeft vele taken op zich genomen. Hij begon als verkeersregelaar, waarna hij later doorging bij de start voor de eerste knip bij aanvang van de wandeltochten. 

Dit jaar was Jan aanwezig bij de start op donderdag om de knip te zetten in de startkaarten van de collegeleden van de BEL-gemeenten.

4 Mei herdenking

Tijdens de 4 mei herdenking op de Brink heeft Jan een vaste rol aangenomen en is hij nauw betrokken bij de organisatie. 

Jan ontving de erepenning in het bijzijn van zijn vrienden en familie. Van harte gefeliciteerd! 

Jan de Wit met de erepenning en op de achtergrond samen met zijn vrienden en familie.