Gemeentebestuur Laren verhuist naar het Brinkhuis

Het gemeentebestuur van Laren verhuist op maandag 10 juli naar het Brinkhuis op de Brink. Het Brinkhuis is voortaan de plek voor afspraken met wethouders en de burgemeester, maar ook voor bijvoorbeeld naturalisaties en bruiloften. Het inloopspreekuur Maatschappelijke zaken (voorheen WMO-loket) heeft inmiddels al een plek in het Brinkhuis gekregen. Het BEL-kantoor in Eemnes blijft de plek waar bewoners terecht kunnen voor bijvoorbeeld een nieuw paspoort, rijbewijs of vergunningaanvraag.

Volgens Leon Schouten, directeur van het Brinkhuis, is dit een goede impuls voor het sociale en culturele centrum in het ‘Hart van Laren’ en voor de inwoners van Laren. Wethouder Frits Westerkamp, verantwoordelijk voor de verhuizing, vult aan:

"Voor een kleine gemeente als Laren is het belangrijk dat het gemeentebestuur met burgemeester en wethouders goed zichtbaar is, dichtbij de inwoners staat en laagdrempelig bereikbaar is."

Voldoende ruimte voor alle activiteiten

Het college en de griffie nemen hun intrek op de eerste en een deel van de tweede verdieping. Hiervoor is een aantal ruimtes in het Brinkhuis aangepast en zijn er nieuwe ruimtes toegevoegd. Zo is de theaterzaal nu ook geschikt voor beweeglessen. Daardoor is er een plek met open karakter gecreëerd voor het gemeentebestuur. Tegelijkertijd blijft er voldoende ruimte voor alle andere activiteiten in het Brinkhuis, zoals de bibliotheek, Versa Welzijn, Volksuniversiteit, beweeglessen en inloopspreekuren.

Feestelijke opening op maandag 4 september

Inwoners van Laren zijn van harte welkom bij de opening op maandag 4 september. Om 16.30 uur onthult Burgemeester Nanning Mol samen met Leon Schouten het schild van de gemeente Laren bij de entree van het Brinkhuis. Hierna is er voor alle inwoners gelegenheid de ruimtes van het gemeentebestuur, maar ook de aangepaste theaterzaal en de andere ruimtes te bekijken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Het programma duurt tot ca 18.30 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich  dan aan via www.hartvanlaren.nl  (kijk onder Agenda en ga naar 4  september). 

Gevel Brinkhuis2