Frits Westerkamp legt wethouderschap neer

Frits Westerkamp heeft de gemeenteraad van Laren laten weten dat hij na zijn ziekteverlof niet terugkeert als wethouder. Na de verkiezingen van 2022 werd hij benoemd als wethouder, namens Larens Behoud. Hij maakte zich sterk voor de thema´s wonen, ruimtelijke ordening, verkeer, Laren Regenklaar en inwonersbetrokkenheid.

Afgelopen zomer werd bij Frits Westerkamp longkanker geconstateerd. In oktober werd hij daaraan geopereerd. De operatie is goed verlopen, maar het herstel gaat langzaam. 
Frits Westerkamp schrijft daarover aan de raad: “Fysiek krabbel ik, na postoperatief nog longontsteking en corona te hebben gehad, langzaam op, maar ik heb wel flink ingeleverd. Mentaal blijkt de kanker toch een veel grotere impact op mij te hebben dan ik dacht. Ik merk dat deze wake-up call van veel grotere invloed op mijn mentale gesteldheid is dan ik vooraf voor mogelijk gehouden heb.”

Burgemeester Nanning Mol laat weten dat het college begrip heeft voor de afwegingen van wethouder Westerkamp: “Frits heeft zich sinds zijn aantreden enthousiast ingezet voor ons dorp. Hij is de aanjager geweest van Ons Laren, de nieuwe manier van inwoners betrekken en het uitwerken van de ideeën van inwoners over de natuurlijke vijver op de Brink. Daarnaast is onder zijn verantwoordelijkheid de nieuwe Woonvisie vastgesteld. Het gemeentebestuur is hem dankbaar voor zijn inzet en wenst hem veel sterkte met zijn herstel.”

Frits Westerkamp wordt op dit moment vervangen door Jan den Dunnen, die door de gemeenteraad voor de duur van het ziekteverlof is benoemd. Het is aan de raad om te voorzien in een nieuwe benoeming. Daarvoor zal de partij van de wethouders, Larens Behoud, een voorstel doen. 

Profielfoto Frits Westerkamp