Feestelijke opening nieuw clubgebouw Maggy Lekeux

Het nieuwe en duurzame clubgebouw van de scoutingvereniging Maggy Lekeux Laren-Eemnes werd zaterdag 21 mei officieel geopend. Locoburgemeester Stam van gemeente Laren en burgemeester Van Benthem van gemeente Eemnes verzorgden de openingshandeling.

De scouting is al meer dan 60 jaar een begrip in Laren en Eemnes. Veel van de scoutingactiviteiten zijn buiten, maar er was een dringende behoefte aan een nieuw clubhuis. 

Financiële bijdrage

De gemeenten Laren en Eemnes leverden een financiële bijdrage en maakten met de scouting de afspraak om hetzelfde bedrag bij elkaar te brengen. Elk een bedrag van € 130.000,-. De scouting heeft de afgelopen periode hard gewerkt om geld in te zamelen voor een duurzaam gebouw, passend bij de natuur.

Voorzitter Scouting Vereniging Maggy Lekeux, Marline Schaapherder: “De scouting heeft meerdere succesvolle acties opgezet met de kinderen om geld bij elkaar te halen. Onder andere via de Hilversum Cityrun, Koningsdagactiviteiten, pepernoten bakken en verkopen, pietenverhuur, statiegeldacties en kindercarnaval. Ontzettend fijn dat we door al deze inspanningen nu een mooi clubgebouw hebben!” 

Belangrijk voor jeugd

De gemeenten Laren en Eemnes vinden het belangrijk om sport, scouting en bewegen te steunen. Kinderen en jongeren leren bij de scouting om samen te werken en ze zijn bezig in de natuur. 

Meer weten over de scouting?

Kijk op: www.maggylekeux.nl

210522-opening-scouting-maggy-lekeux2  210522-opening-scouting-maggy-lekeux3