Echtpaar Dorrestijn - Schoevaart 60 jaar getrouwd

Burgemeester Nanning Mol bracht zondag 19 september 2021 een felicitatiebezoek aan echtpaar Dorrestijn - Schoevaart, vanwege hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Meneer Dorrestijn was wethouder en waarnemend burgemeester van Landsmeer. In 1985 werd hij burgemeester van de gemeente Noorder-Koggenland (tegenwoordig Medemblik), tot zijn pensionering in 2001. Tijdens zijn ambtsperiode was hij ook statenlid van Noord-Holland. Na zijn ambtsperiode is hij (vice-)dijkgraaf geweest bij het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In die hoedanigheid was hij trekker van de fusie van 5 waterschappen. Zijn carrière eindigde in 2003. Mevrouw heeft zich via vrijwilligerswerk altijd ingezet voor de gemeenschap: gedurende de 20 jaar die zij in Laren wonen is zij 14 jaar gastvrouw geweest in het Singer Museum en heeft daarnaast creatieve cursussen gegeven bij de Volksuniversiteit.

Het echtpaar heeft een zoon en een dochter en 3 kleinkinderen afkomstig van de zoon. Grote hobby van het echtpaar was altijd zeilen. Toen dat niet meer kon, schaften ze een motorboot aan die nu helaas ook de deur uit is. 

Echtpaar Dorresteijn staat in hun tuin, mevrouw heeft een bos bloemen vast