Drie Koninklijke Onderscheidingen in Laren

Op dinsdag 26 april 2022 ontvingen drie inwoners uit Laren een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten. Het gaat om mevrouw Van Gool-Van Putten, de heer Douwes en de heer Jongma. Het College van Burgemeester en Wethouders zocht de gedecoreerden persoonlijk op om dit feestelijke nieuws mee te delen. Na een individuele toespraak hing de burgemeester bij hen de versierselen op die horen bij een Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Van Gool-Van Putten
Mevrouw Van Gool-Van Putten was 10 jaar lang bestuurslid van Stichting Oude Landbouwgewassen Laren. Ook was zij medeoprichter en bestuurslid van de stichting Go4Children, een stichting die zich richt op het onderzoek naar geneesmiddelen voor kinderen met kanker. Hierna heeft mevrouw Van Gool-Van Putten de Stichting Kiddy Goodpills opgericht, om het juiste gebruik van geneesmiddelen bij kinderen te bevorderen. Ook elders in Laren heeft zij haar inzet getoond, waaronder voor Stichting Laren Klassiek, 500 jaar Johanneskerk en in haar rol als initiator van cultuur voor jonge kunstenaars. 

De heer Douwes
Al 21 jaar zet de heer Douwes zich op intensieve wijze in voor de Ingeborg Douwes Stichting. Een stichting die tot doel heeft het werven van fondsen en middelen voor psychosociale en oncologische ondersteuning en zorg aan patiënten en hun families die worden geconfronteerd met de ziekte kanker. Naast het bieden van de zorg organiseert de stichting diverse landelijke initiatieven en activiteiten. De heer Douwes wordt omschreven als een ware verbinder in de wereld van de hulpcentra. Hij is een fantastische organisator en voor velen een inspirator en stimulator. 

De heer Jongma
De heer Jongma was zes jaar voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting Dennendal in Den Dolder. Ook was hij 21 jaar voorzitter van de Stichting Fonds Ondersteuning Cliënten Reinaerde. De heer Jongma heeft zich met hart en ziel ingezet voor deze stichting om mensen met een beperking meer levensgeluk te bieden. Daarnaast is de heer Jongma 9 jaar vrijwillig senior expert geweest bij Stichting PUM, een hulporganisatie die armoede wil bestrijden en duurzame ontwikkeling stimuleert. Hij heeft daarvoor zelf missies uitgevoerd in Colombia, Bolivia, Bangladesh en Indonesië. 

Benoemingen 
Mevrouw Van Gool-Van Putten, de heer Douwes en de heer Jongma zijn alle drie benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

foto van Gool

Mevrouw Van Gool-Van Putten

 

 

foto Douwes

De heer Douwes

 

foto Jongma

De heer Jongma