Buurtgezinnen ook in Laren

De gemeente Laren start dit jaar met de tweejarige pilot Buurtgezinnen. Buurtgezinnen is er voor gezinnen die steun kunnen gebruiken. Deze gezinnen worden gekoppeld aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Buurtgezinnen zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin, versterkt de gemeenschapszin en vermindert beroepsmatige hulp en uithuisplaatsingen. De pilot startte eerder al in Blaricum en Eemnes. 

Aanmelden of meer informatie?

Heleen Zomers is een jaar geleden met veel enthousiasme gestart als coördinator voor Buurtgezinnen in Blaricum en Eemnes. Ze kan nu ook in Laren aan de slag:

Ik ben moeder van een tweeling en woon sinds 2008 met veel plezier in Eemnes. In ieders leven zijn er wel periodes waarin je wat meer hulp kunt gebruiken. Gelukkig zijn er veel mensen bereid om die hulp te bieden. De reden dat Buurtgezinnen mij zo aanspreekt is dat de hulp alledaags en vriendelijk is en daardoor laagdrempelig.

Bewoners die een gezin in hun buurt willen helpen, kunnen zich aanmelden als steungezin. Gezinnen die wel wat hulp kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden als vraaggezin. U kunt zich meteen aanmelden via de website van Buurtgezinnen of eerst contact opnemen met Heleen via 06 - 52 67 93 06 of per mail: heleen@buurtgezinnen.nl

de wethouder en Heleen Zomers houden een spandoek omhoog met de daarop de vraag of je steungezin wilt worden