Brinkbus voor korte ritjes in het dorp

Sinds 14 februari 2022 rijdt de Brinkbus in Laren! Het vervoer is bedoeld voor korte ritjes in het dorp naar locaties als de (huis)arts, Brinkhuis, supermarkt, et cetera. Het is gratis vervoer van deur tot deur voor ouderen en minder mobiele inwoners in Laren.

Waarom een buurtbus?

Het initiatief voor vraagafhankelijk en sociaal vervoer is een uitwerking van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). Hierin staat onder andere dat het vervoer kan helpen om de voorzieningen in de kern voor alle inwoners toegankelijk te houden. 

Wethouder Stam:

Met dit initiatief willen we inwoners ondersteunen om actief aan de samenleving te kunnen blijven deelnemen en dat er ook kan worden voorzien in een sociaal moment, zowel voor de passagier als de vrijwilliger. Voor en door Laren!

Nieuwe naam

Vorig jaar werden inwoners opgeroepen om een naam voor het voertuig te bedenken. Dat leidde tot veel mooie inzendingen. Stichting Dorpsbus Laren koos de inzending van de heer Driessen tot winnende naam. 

Walter van Baars, voorzitter stichting Dorpsbus Laren:

Er waren nog meer inzendingen van hoge kwaliteit. Dat maakte de keuze enorm lastig, maar de naam Brinkbus vonden wij het best passend bij deze mooie Larense voorziening.

Rit boeken?

Voor wie gebruik wil maken van de Brinkbus, kan bellen met 06 - 28 93 40 13. Het gaat om ritjes in Laren, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de markt of aan een activiteit in het Brinkhuis. Maar ook voor inwoners die met iemand anders willen afspreken of die een afspraak hebben bij de dokter of de tandarts. In eerste instantie wordt er op maandag tot en met vrijdag vooral in de ochtenden gereden. In een later stadium kunnen de ritten eventueel uitgebreid worden.

Vrijwilligers zijn altijd welkom

De stichting kan nog steeds helpende handen gebruiken. Vindt u het leuk om te helpen als chauffeur, telefonist(e) of op een andere manier? Stuur dan een e-mail naar Pim Sitter via pim@sitter.nl

buurtbus met mensen erin en er omheen