Bouw 36 woningen op voormalige houtzagerij kan van start

Met de overdracht van de grond van de voormalige bibliotheek kan bouwbedrijf MBB starten met het bouwen van 36 koopwoningen op het terrein van de voormalige houtzagerij in Laren. Directeur van ontwikkelaar MBB Ontwikkeling - Daan Huitink - en namens het college - wethouder Ton Stam - ondertekenden de grondoverdracht op dinsdag 27 november 2018.

Wethouder Stam vertelt:

“Als gemeente zijn we heel bij met dit moment, om meerdere reden. Straks staat hier een mooie mix van woningen, waaronder 14 betaalbare koopwoningen die doorstroming van (sociale) huur in Laren naar een koopwoning mogelijk hebben gemaakt. Een goed voorbeeld ook van samenwerking met de buurt. Want omwonenden hebben vanaf het begin het plan mee ontwikkeld. Het resultaat is dat dit bouwplan optimaal is ingepast in het bestaande gebied.”

Mix van koopwoningen

Op de locatie van de oude houtzagerij staat straks een mix van 14 betaalbare woningen en 22 woningen uit het hogere segment (2-onder-1 kap en vrijstaand). Er is veel animo voor de woningen; meer dan 70% is inmiddels verkocht. De betaalbare koopwoningen waren heel snel verkocht. Met een gemiddelde koopprijs van 250.000 euro vrij op naam zijn ze geliefd bij starters op de woningmarkt. Mensen die een (sociale) huurwoning in Laren achterlaten kregen hierbij voorrang.

Inbreng van bewoners

De herinrichting van het gebied heeft even geduurd. Zo moest het oorspronkelijke bestemmingsplan aangepast worden. Een klankbordgroep met bewoners uit de buurt werkte vanaf het begin intensief mee aan het ontwerp. Zo werd de locatie van de woningen bepaald alsook de inrichting van het gehele gebied.

Bouwwerkzaamheden

Volgens verwachting start in december het voorbereidende werk. De bouw duurt naar verwachting anderhalf tot 2 jaar. Bouwbedrijf MBB zet veel in het werk om de overlast van het bouwen gedurende de hele periode voor omwonenden te beperken tot een minimum. Tijdens de sloopwerkzaamheden op het terrein is inmiddels ervaring omgedaan met bouwroutes. MBB informeert de komende tijd de omwonenden over de planning van de bouw en het bouwverkeer.

Ton Stam en Daan Huitink schudden de hand na ondertekening van de akte van levering

Op de foto: Ton Stam, wethouder gemeente Laren en Daan Huitink, directeur van MBB Ontwikkeling, schudden de hand na ondertekening van de akte van levering.