Boomspiegels: hoe en wat?

U heeft er vast één in uw buurt: een boomspiegel. Dat is een stukje grond rond een boom in de stoep. De meeste boomspiegels zijn nu kaal, zonder planten en bloemen. Wat als dat nu zou veranderen in een bloemenfestijn voor bijen en vlinders?

Doordat er zoveel van deze stukjes kale grond zijn door heel gemeente Laren bieden ze samen een grote kans om in de hele gemeente meer bloemen en planten te laten groeien en bloeien. Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er ontstaan. Die zorgen samen voor mooie, vrolijke straten. Tegelijk zijn meer bloemen en planten goed voor bijen, vlinders en andere kleine dieren. Al deze boomspiegeltuinen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor deze belangrijke beestjes.

Aan de slag met zelfbeheer

Wilt u aan de slag in gemeente Laren? Dat kan! Zelfbeheer is het vrijwillig onderhouden van een gedeelte van de openbare ruimte. Dat kan dus een boomspiegel zijn, maar ook een plantenbak, plantsoentje of zelfs een hofje of speelplek. Zelfbeheer is gedurende het hele jaar mogelijk, maar kan ook als eenmalige actie worden opgepakt. Doet u mee? Ga voor meer informatie naar www.laren.nl/zelfbeheer