Boomfeestdag in Laren

Laren vierde op woensdag 15 november Nationale Boomfeestdag. Scholieren uit groep 6 van basisschool OBS De Ploeg plantten samen met wethouder Jan van Midden twee bomen, namelijk een klokjesboom en een Indische sering. De bomen zijn gedoneerd door de imkervereniging.

Wethouder Jan van Midden: ¨Met het vieren van Boomfeestdag krijgen kinderen inzicht in de natuur en zien zij hoe belangrijk bomen zijn voor een duurzame, gezonde leefomgeving. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. In het bijzonder dank ik onze imkervereniging, voor het doneren van de mooie bomen. Met elkaar maakten we er een feestelijk moment van!¨

Johan Calis, beroepsimker, was ook aanwezig. Hij legde de kinderen uit waarom bomen zo belangrijk zijn voor de bijen en gaf hen allemaal honing(stengels). 

Tijdcapsule

Dit jaar is er weer een tijdcapsule ingegraven. Hierin zitten werkjes en tekeningen van de basisschoolkinderen. Een boodschap voor de toekomst.

Opgroeien met bomen

In het jaarthema 'Opgroeien met bomen' staat de omgeving waarin kinderen opgroeien centraal. Kinderen die in een groene omgeving opgroeien, bewegen meer, ervaren minder stress, ademen schonere lucht in, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten. Kijk voor meer informatie op www.boomfeestdag.nl 

Boomfeestdag Laren 2023 (1)