BEL-gemeenten betonen eer aan veteranen

Op woensdag 14 september was de BEL-Veteranendag in Eemnes. Ieder jaar wordt de BEL-Veteranendag in een andere BEL-gemeente gevierd. Wij zijn trots op onze veteranen en hun grote bijdrage aan vrede en veiligheid. Dit jaar was het eindelijk weer mogelijk om een samenkomst te organiseren.

Burgemeesters Joan de Zwart-Bloch, Roland van Benthem en Nanning Mol:

Het was een mooie middag met veel persoonlijke verhalen van onze veteranen. Het is belangrijk dat wij elk jaar weer blijk van waardering geven voor de inzet van de veteranen. Dit jaar deden we dat met een muzikaal programma van de Regimentsfanfare. Zij voerden een Anjerconcert op met zanger Maarten Peters. Daarna genoten we samen van een traditionele Indische maaltijd. Daarnaast werd er dit jaar ook de Veteranenvlag uitgehangen.

Waardering voor veteranen 

Met het organiseren van deze dag willen de BEL-gemeenten hun waardering tonen voor de inzet tijdens oorlogs- en vredesmissies van de veteranen. Dit jaar vieren we dat de Tweede Wereldoorlog 77 jaar geleden eindigde. De veteranen hebben zich ingespannen voor vrijheid en vrede. Dat verdient alle aandacht en dank en daarom organiseren wij in ons land ook jaarlijks de Nederlandse Veteranendag. In 2023 is dat op 24 juni. 

Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' 

Het orkest voerde een Anjerconcert op met zanger Maarten Peters. De Regimentsfanfare levert al sinds de oprichting in 2005 een belangrijke bijdrage aan de militaire muziek in Nederland. Wat allereerst opvalt, is de bijzondere samenstelling. Hoewel anders doet vermoeden, is het geen fanfare of brassband maar combineert desondanks toch een koperensemble met slagwerk. De kenmerkende klankkleur waarover het ensemble beschikt, maakt het mogelijk te werken met vernieuwende en unieke arrangementen, speciaal gemaakt voor de Regimentsfanfare. 

groepsfoto veteranen, burgemeesters, regimentsfanfare

regimentsfanfare speelt