Alphons Claushuis 100 jaar geworden

Woensdag 6 oktober bracht burgemeester Nanning Mol een bezoek aan de 100-jarige Alphons Claushuis voor het behalen van deze bijzondere leeftijd.

Alphons Claushuis is geboren in Bussum op 6 oktober 1921. Hij woonde in België en Frankrijk, voordat hij zijn vrouw leerde kennen. Hij trouwde in 1955 en dit huwelijk werd bezegeld met 3 kinderen: Robin, Madeleine en Jacqueline. 

Gedurende zijn leven zat hij in de directie in fijne garens en buitenlandse betrekkingen bij het Textielhuis in Huizen. Op zijn 75-jarige leeftijd is hij gestopt met werken. Zijn hobby’s zijn jagen, kegelen, zeilen en reizen over de wereld. Daarnaast heeft hij Argus opgericht, een wijkvereniging rondom het Plein 1919 in Laren. En de herensociëteit EVA (één vrije avond). Van deze club zijn helaas nog weinig leden over. 

Meneer woont op zichzelf, is gezond en wordt verzorgd door een team van verzorgenden, onder toezicht van zijn dochter Jacqueline die hem al ruim 15 jaar begeleidt en verzorgt. Hij geniet dagelijks van zijn vertrouwde omgeving en hij is zeker nog van plan er een aantal jaar aan vast te plakken.

Burgemeester Nanning Mol is in gesprek met de heer Claushuis.