Aanpak bodem en gazon Brink

De Brink is het hart van Laren. Vanaf dinsdag 6 april start de gemeente met maatregelen om de groei van de bomen en het gazon te verbeteren. Ook worden de banken en afvalbakken vervangen en verplaatst, zodat er meer uitzicht is op de vijver. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Hoefakker en duren ongeveer 2 weken.

Wat houdt het werk precies in?

Onder hoge druk worden er lucht en voedingsstoffen de bodem ingeblazen. Hierdoor kan de bodem meer zuurstof opnemen en zakt het regenwater sneller weg. De voedingsstoffen hebben een positief effect op de groei van de bomen en het gazon. Ook wordt het gazon bijgezaaid met een grasmengsel dat beter bestand is tegen betreding, droogte en schaduw, waardoor de Brink er weer groen uit zal zien. 

De werkzaamheden zorgen daarnaast voor een verbetering van de gehele beeldkwaliteit van de Brink. Daar hoort ook de aanschaf van nieuwe banken en vuilnisbakken bij. In het najaar wordt in het gazon nog een strook met boerenkrokussen aangeplant.

Wethouder Ton Stam:

Begin dit jaar hebben we de nodige snoeiwerkzaamheden aan de bomen al verricht. Ik verwacht dat -na het uitvoeren van deze werkzaamheden en het vernieuwen van het meubilair- de Brink weer de gezonde en groene uitstraling zal hebben die het verdient.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Wanner, beleidsadviseur groen. Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 035 of via e-mail g.wanner@belcombinatie.nl