Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan de heer A.M. Henny en de heer T. Koetsier

Op vrijdag 3 juli 2020 zijn de Koninklijke onderscheidingen persoonlijk uitgereikt door burgemeester Nanning Mol bij het Brinkhuis.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kon de feestelijke uitreiking alsnog plaatsvinden, uiteraard wel op 1,5 meter afstand. De heer A.M. Henny en de heer T. Koetsier zijn in april al op de hoogte gesteld dat ze een Koninklijke onderscheiding zouden ontvangen.

De heer A.M. Henny is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Henny is de achterkleinzoon van Maria Montessori en heeft de taak op zich genomen om de publicatie van de boeken van zijn overgrootmoeder nieuw leven in te blazen. Daarom heeft de heer Henny een uitgeverij opgericht. Vanwege de vele activiteiten ten behoeve van Montessori’s historische en actuele betekenis in het onderwijs, wereldwijd, en als hoeder van het Montessori Universum, is een Koninklijke onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zeer verdiend. 

de heer Henny krijgt van een bekende het lintje opgespeld, de burgemeester klapt en staat op 1,5 meter afstand

De heer T. Koetsier is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

In 2020 is het dertig jaar geleden dat de heer Koetsier de graad van Doctor in de Wiskunde behaalde. De heer Koetsier is een centraal persoon binnen de wiskundige gemeenschap. Zelfs na zijn pensioen speelt hij op diverse manieren hierin nog een belangrijke rol. Ook zet de heer Koetsier zich in als secretaris bij de Historische Kring Laren. Daarom is een Koninklijke onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje-Nassau zeer verdiend.

De heer T. Koetsier heeft zijn lintje opgespeld gekregen, zijn vrouw heeft een bos bloemen in haar handen, de burgemeester klapt en staat op 1,5 meter afstand