In quarantaine en ondersteuning nodig?

Inwoners die positief zijn getest, moeten meestal direct in quarantaine. Veel voorbereidingstijd om zaken te regelen is er vaak niet. Denk aan het doen van boodschappen, het naar school brengen van kinderen, et cetera. Ook kunnen mensen te maken krijgen met psychische problemen, zoals een besmetting met het coronavirus bij een dierbare, of de angst daarvoor.

De meeste inwoners zullen dit soort problemen zelf of met hun eigen netwerk kunnen oplossen. Maar voor mensen met een kleiner netwerk heeft het ministerie van VWS een quarantainegids gemaakt. In deze gids staat voor welke hulp inwoners terechtkunnen bij de gemeente. De gids wordt door de GGD verspreid na het bron- en contactonderzoek en/of na een positieve test. 

Kunt u hulp of ondersteuning gebruiken? Neem dan contact op met de gemeente of met Versa Welzijn. Bel met 035 - 623 11 00 of kijk op www.versawelzijn.nl voor meer informatie. Als u zich zorgen maakt rondom het coronavirus dan kunt u ook informatie vinden op www.steunpuntcoronazorgen.nl